Vásárosdi a Mikesben

2011. december 22., csütörtök, Közélet

Nemcsak várják az ajándékokat a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum diákjai, hanem készítik is – bizonyították tegnap az iskolában szervezett karácsonyi vásárban.

Többek között papírból, fenyőágból, tobozból, viaszból, gyurmából, gyöngyből fűzött, ragasztott, formázott ajándéktárgyakat, ékszereket, valamint mézeskalácsot, teát, szendvicset varázsoltak a rögtönzött vásáros pultokra, és ki-ki úgy kínálta portékáját, mintha kereskedőnek készülne és gyakorolná a mesterséget. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2011-12-22: Közélet - :

Hatalmas adventi koszorú Kézdialmáson

A 134-es számú Kelemen Didák Cserkészcsapat a kézdialmási templom udvarán több mint három méter átmérőjű adventi koszorút készített.
2011-12-22: Közélet - :

Székely adománykoncert

Közel kétezer lejjel segítette a Székely Nemzeti Múzeumot a székelyek történelmét rockzenében előadó Szekler zenekar.