Diákpolgármester Kézdivásárhelyen

2011. december 23., péntek, Közélet

Szőcs Andrea, a Bod Péter Tanítóképző diákja, Kézdi­vásárhely nemrég megválasztott diákpolgármestere az esztendő utolsó tanácsülésén mutatta be kabinetjét a városatyáknak.

Mint mondta, számítanak a helyi önkormányzat segítségére, reméli, a felvállalt tisztséget megfelelően el tudja látni, a diákság és a városvezetés közötti kap­csolat pedig javulni fog, és közös programok révén si­kerül összefogni az öt középiskola tanulóit. Szőcs Andrea kabinetjének tagjai: Bögözi Brigitta (Református Kollégium) alpolgármester, Sidó Renáta (Református Kollégium) jegyző, Földi Zsuzsa (Bod Péter Taní­tóképző) sajtóreferens, Da­czó Zádor (Nagy Mózes Elméleti Líceum) gazdasági felelős és Mojzi Árpád (Apor Péter Iskolaközpont) ügy­intéző. Arra a kérdésre, hogy a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ miért nem képviselteti magát a kabinetben, a diákpolgármester azt válaszolta: nyitottak, bármikor két képviselőjüket szívesen látják, habár beszél­tek az ottani diáktanáccsal, senkit nem jelöltek.
A város középiskolásai 1206 szavazatot adtak le a diákpolgármester-jelöltekre, ebből 87 érvénytelen volt. A voksok alapján Szőcs And­rea 385 szavazattal lett a város diákpolgármestere.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 226
szavazógép
2011-12-23: Közélet - Fekete Réka:

Élő Betlehem

Nincs szebb dísze templomainknak, mint a zsúfolásig megtelt padsorok, karácsonykor pedig a hívek által készített Betlehem.
2011-12-23: Közélet - :

Megemlékezés a közömbösség jegyében

Húsz ember tartotta érdemesnek, hogy megemlékezzék 1989. december 22-ről.