Élő Betlehem

2011. december 23., péntek, Közélet

Nincs szebb dísze templomainknak, mint a zsúfolásig megtelt padsorok, karácsonykor pedig a hívek által készített Betlehem.

Ahol pedig betlehemes játékkal köszöntik a kis Jézus születését, ott életre kel a szent család története, megjelenik Mária és József, ajándékaikkal megérkeznek a pásztorok. Még valósághűbb a születésábrázolás, ha élő állatok veszik körül a jászolt, leheletükkel melegítik az újszülöttet.
A Máltai Segélyszolgálat önkéntesei évente más-más sespsiszentgyörgyi egyház­köz­ségbe viszik el az élő Bet­lehemet, valóságos ökumenikus vándorlással hirdetve Jézus megszületését. Idén a szemerjai református templom udvarára hívják a gyermekeket, szüleiket, nagyszüleiket szombaton 18 órától, azt megelőzően 17 órától a harangozói lakás udvarán a hajléktalanoknak szolgálnak fel töltöttkáposztát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 222
szavazógép
2011-12-23: Közélet - Bokor Gábor:

Adni jó

Apró ajándékokat, karácsonyfadíszeket készítettek a kovásznai fiatalok és idősebbek az orbaiszéki EMNT és a kovásznai EMI által szervezett kézműves-foglalkozáson. Adni jó a példaértékű esemény címe – és ennek szellemében a kézműveskedők az elkészült tárgyak egy részét az időseknek ajánlották fel.
2011-12-23: Közélet - Iochom István:

Diákpolgármester Kézdivásárhelyen

Szőcs Andrea, a Bod Péter Tanítóképző diákja, Kézdi­vásárhely nemrég megválasztott diákpolgármestere az esztendő utolsó tanácsülésén mutatta be kabinetjét a városatyáknak.