A háziállatok megérezték a veszélyt

2007. november 13., kedd, Magazin

A háziállatoknak köszönheti életét egy mexikói falu lakóinak nagy része, mivel a jószágok ideges viselkedése miatt el tudtak menekülni a házukra zúduló sárlavina elől a múlt heti trópusi esőzések idején.

A Mexikó déli részén lévő Chiapas szövetségi államban található hatszáz lelkes San Juan Grijalva településen a nyugtalan háziállatok megérezték a közelgő veszélyt, és a magasabban fekvő területekre menekültek, az álmukból felébredt helybeliek közül sokan az állatok nyomába eredtek, s a közeli domboldalról látták, amint otthonaikat elnyeli a sár. A természeti csapás helyszínére érkező mentőalakulatok a sártömeg alá került mintegy száz ház láttán sokkal több áldozatra számítottak, azonban a jelenlegi adatok szerint a falucska lakói közül tizennégy személy tűnt el.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1313
szavazógép
2007-11-13: Magazin - x:

Fölösleges Áruk Fóruma

Számos olyan tárgy megvételére próbálják a gyártók rábírni a vásárlókat, melyre valójában semmi szükség nincs. Ezeket gyűjti és állítja ki a magyarországi Hulladék Munkaszövetség, amely egyben megalapítja a Fölösleges Áruk Fórumát.
2007-11-13: Magazin - x:

A nőknek boldogság, a férfiaknak energia

Amíg a hölgyek a csokoládé boldogsághormon-termelő tulajdonságát tartják az édesség legfontosabb tulajdonságának, addig a férfiak inkább szellemi és fizikai teljesítőképesség-javító hatása miatt részesítik előnyben az aztékok kedvenc eledelét ― derül ki abból a felméréséből, amelyet a Magyar Édességgyártók Szövetsége készített a stop.hu internetes portállal együttműködve ― 1847 fő megkérdezésével ― a magyar lakosság édességfogyasztási szokásairól.