HoltvágányonA szeretet hálójában

2007. november 15., csütörtök, Család

Néhány ember életében éppen az okozza a megpróbáltatásokat, amiért mások sóvárognak, ebben a történetben ez a tényező a szeretet.

Alpár korán elveszítette édesapját, így az édesanyja és a nagymamája társaságában nőtt fel. Ebben a nem hagyományos összetételű családban ő volt a gyerek és a férfi egyszemélyben.

A korán rájuk szakadt szerencsétlenség miatt erős szálak fűzték édesanyját az ugyancsak özvegy nagymamához, és mindketten szemük fényeként óvták a fiút. Mindent együtt végeztek, és egymás számára jó társaság voltak.

Ritkán jártak el otthonról a szabadidejükben, vagy ha mentek, hát együtt, és hozzájuk is ritkán jöttek az ismerősök. Alpárnak sem voltak barátai, csak a padtársa korholta néha, amiért nem szakad el az otthoniaktól.

Ezt a fiú inkább értetlenkedve hallgatta, bár időnként szerette volna kipróbálni magát, megismerni másokat. Ha néha sikerült is függetlenítenie magát, a lelkiismeret-furdalás miatt hamar hazament. Az édesanya és a nagymama pedig agyonaggódták magukat a távollétében, hiszen ha egyszer már megtörténhetett a szerencsétlenség...

Így köszöntött rá a felnőttkor — a különbség a mostani és a régi életmódja közt csak annyi, hogy régebb az iskolából, most meg a munkahelyéről siet haza. Volt ugyan néhány rövidebb kapcsolata, de egyik sem számottevő, az otthoni kellemes légkört, védettséget nem pótolta semmi.

Egy szép napon aztán felborult a rend, elszakadtak a lelki húrok, hirtelen meghalt a nagymama. Az édesanya pótolni akarván az űrt, még jobban ragaszkodott a fiához. Alpár másképp értékelte a helyzetet, őt szomorúsággal töltötte el a nagymama hiánya, és otthon minden erre emlékeztette, ezért kifelé keresett menedéket. Így ismerkedett meg Ildikóval, egy kedves, megértő lánnyal, akivel egyre hosszabbak lettek a beszélgetések, bensőségesebb a kapcsolat. A fiú most érezte úgy először, hogy társára lelt.

Az édesanya eleinte örült a kapcsolatnak, de később neheztelni kezdett a sok magányosan töltött óra miatt. Néha kifakadt, bűntudatot keltve a fiúban, amiért úgymond ,,feláldozta érte az életét", máskor meg őt mardosta a lelkiismeret-furdalás.

Ezek a szokatlan konfliktusok elkeserítették a fiút, és lassan kezdték eltávolítani anyjától, akit sajnált is, meg szeretett is, de akinek szeretetmegnyilvánulásait egyre fojtóbbnak érezte.

Így vergődtek mindketten a szeretet hálójában, és érezték közben, hogy valakinek meg kell tennie a döntő lépést, bármilyen fájdalmas is. A kötelékeket el kell szakítaniuk, hogy újraértékelve életüket, kapcsolataikat, helyet engedjenek egy harmadiknak is, szabaddá tegyék magukat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1314
szavazógép
2007-11-15: Sport - Áros Károly:

Labdarúgás, megyei bajnokság

A helyzet változatlan
Az őszi idény dobogójára esélyesek teljes sikerrel zárták a hét végi fordulót, így aztán nem történt változás a rangsor élén, azaz Kilyén előnye továbbra is hat pont Papolccal és kilenc Bölönnel szemben.
2007-11-15: Család - Puskás Attila:

Le sem tagadhatná! (Ki vagyok?)

A születés — ez az életstart — épp olyan titokzatos, mint a halál. Egy új élet jön a világra két egymást szerető szülőtől. Két ember, a nő és a férfi adja ehhez az új élethez a számfelező osztódás során fele-fele arányban (23—23 kromoszóma) a maga örökletes hozzájárulását.