Bemutatták Lázár-Kis BarnátVisszaadnák Barót rangját

2012. február 20., hétfő, Közélet

ErdÅ‘vidék valós központjává szeretnék visszaváltoztatni Barótot – jelentették be az RMDSZ polgármesterjelöltjének sepsiszentgyörgyi bemutatásán. Lázár-Kis Barnát elkísérte két pártbéli vetélytársa, Váncza Tibor és Nagy József is, ily módon jelezve: egy csapatként kívánnak dolgozni az RMDSZ jelöltjének sikeréért.

MinÅ‘ségi változást szeretnének elérni Baróton, rendkívül fontos lenne, hogy az önkormányzati választások után összehangoltan tudjanak majd dolgozni, sikeresen érvényesítsék a térség érdekeit – mondta el Tamás Sándor, a megyei RMDSZ elnöke. Ki­fejtette: a Barót környéki köz­ségek jobban fejlÅ‘dtek, mint a város, és ennek oka, hogy rossz gazdája volt. "Nem a várost kell leváltani, hanem gazdát kell cserélni" – hangsúlyozta. Ismét felidézte a sokat emlegetett sérelmeket, a fel nem épült kampuszt, A bor­víz útja körüli konfliktust, a hulladékgazdálkodási programot, amelybÅ‘l Ba­rót Nagy István jelenlegi polgármester miatt kimaradt, a víz- és csatornarendszer késlekedését, az el nem számolt pénzeket stb.
Lázár-Kis Barna rövid be­mu­tatkozójában elmondta, nÅ‘s, három gyermek apja, mérnöki végzettsége van, és bÅ‘ tíz éve magáncégeknél tevékenykedik. Azért akar polgármester lenni, mert Barótot ki kell mozdítani a holtpontról, és azért indult az RMDSZ színeiben, mert ott jó a csapat, és eredményeket így lehet elérni – mondotta. Barót pályázatokról maradt le, így igen fontos EU-s projekteket elÅ‘készíteni, kidolgozni – magyarázta, és újságírói kérdésre válaszolva kitért a munkahelyteremtés jelentÅ‘ségére is, a nyolc éve engedélyezett ipa­ri parkot említette, amelynek köz­művesítése mai napig nem készült el, de amely rendkívül hasznos lehetne.
Nagy József – aki szintén pályázott a polgármester-jelöltségre, de a belsÅ‘ megmérettetésen alulmaradt – elmondta: a három jelentkezÅ‘ elképzeléseit összeolvasztva, a hátuk mögött álló csapatokat összevonva nagy esélyük van "visszaadni Barót, ErdÅ‘­vidék tekintélyét, vállalkozóbarát környezetet kialakítani". Váncza Tibor kifejtette, 21 éve költözött a városba, s azóta alig változott arculata, ugyan­akkor kitért arra is, hogy ErdÅ‘vidék esetében egységben érdemes gondolkodni, sokkal eredményesebbek lehetnek, ha összehangolják a térség oktatási, közszállítási, hulladékgazdálkodási vagy akár vízszolgáltatási rendszerét. Szomorúnak nevezte, hogy a városban rossz a hangulat, a jó tíz éve beférkÅ‘zött politikai ellentétek megmérgezték a barátok, családtagok, szomszédok viszonyát.
Tamás Sándor Kovászna példájával érvelt a baróti váltás szükségessége mellett. "Négy éve Kovászna is hasonló helyzetben volt, s lám, egy jó gazdával, jó csapattal hová jutott, Kovászna példája lehet a garancia Barót számára" – mondotta.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 772
szavazógép
2012-02-20: Közélet - Mózes László:

Kőnig, a felfedező

Világunkat és letűnt korokat egyaránt élénk érdeklődéssel figyelő, mély összefüggésekben gondolkodó, műveit avatott precizitással alkotó Leonardo-formátumú képzőművészt ismerhettek meg hét végén Sepsiszentgyörgyön az érdeklődők.
2012-02-20: Közélet - Farkas Réka:

Segítség moldvai bajbajutottaknak

Nem élelmiszerrel, hanem az eljövendÅ‘ árvíz elleni védÅ‘felszereléssel utaztak Moldvába, a hóvihar sújtotta falvakba a Máltai Segélyszolgálat önkéntesei. Tischler Fe­renc, a Romániai Máltai Segélyszolgálat országos ifjúsági vezetÅ‘je elmondta, irányításával kilencen keltek útra pénteken, és száz rászoruló családnak vittek csomagot.