Előválasztás Alsó-HáromszékenPénteken döntenek

2008. február 6., szerda, Közélet
Az RMDSZ alsó-háromszéki területi szervezete a héten dönt arról, hogy hol, mikor, milyen módon szervezik meg az előválasztásokat.

Holnap ülésezik a sepsiszentgyörgyi választmány, és péntekig, amikor sor kerül a Háromszéki Képviselők Tanácsának (HKT) ülésére, illetve a két területi szervezet közötti megyei egyeztetésre, feltérképezik minden településen, hogy milyen megoldást javasolnak — közölte Albert Álmos területi elnök. A HKT fogadja el majd a naptári rendet, dönt arról, hogy meddig kell megtartaniuk a jelenleg tisztségben lévőknek beszámolójukat, illetve meddig jelentkezhetnek azok, akik a következő mandátumra szeretnének megmérettetni, mikor tartják meg az előválasztásokat. Albert Álmos szerint az előválasztásokat Alsó-Háromszéken március végén rendezik meg — korábban nem lehetséges a húsvét miatt. Az SZKT által elfogadott határozat szerint az előválasztások előtt legalább 24 nappal zárulnia kell a jelentkezésnek, és a jelölési határidő lejárta előtt tíz nappal nyilvánosságra kell hozniuk a pályázati felhívást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-02-06: Máról holnapra - Magyari Lajos:

Zűrzavar és kapkodás

A ,,nagy romániai gazdasági csoda" múlóban, s egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy szappanbuborék, papírsárkány volt inkább, mint igazi gazdasági megszilárdulás és növekedés. Valentin Lazăr, a Román Nemzeti Bank egyik elemző főhivatalnoka drámai figyelmeztetést fogalmazott meg a végrehajtó hatalom számára: a világszinten jelentkező fenyegető recesszió és az energiaárak ideges ugrálása semmivé teheti mindazt, ami Romániában ,,gazdasági csodának" tűnt, vagy annak lehetett beállítani.
2008-02-06: Közélet - Hecser László:

Ideiglenes megállapodásra jutottak (Barót)

Tárgyalásokkal folytatódott tegnap a Goscom Rt. és a baróti polgármesteri hivatal keretében működő vízszolgáltató igazgatóság között hétfőn kirobbant konfliktus.