BarótIdeiglenes megállapodásra jutottak

2008. február 6., szerda, Közélet
Tárgyalásokkal folytatódott tegnap a Goscom Rt. és a baróti polgármesteri hivatal keretében működő vízszolgáltató igazgatóság között hétfőn kirobbant konfliktus.

Reggel Ion Ursache kormánymegbízott-helyettes, Codrin Munteanu, a prefektúra jogi osztályának vezetője és Doina Stroe fejlesztési igazgató, valamint a megyei rendőrség képviselőjének közvetítésével folytatott megbeszélésen Nagy István polgármester és a Goscom nevében megjelenő Dimény László technikai vezető rövid távra szóló megállapodásra jutott. Az alku értelmében a két intézmény alkalmazottaiból közös leltározóbizottság jön létre. Ez fogja eldönteni, hogy mely leltári tárgy kit illet meg, s ki használhatja. Mint Nagy István nyilatkozta, ez a döntés visszalépést jelent a hivatal számára, hiszen csak az időt vesztegetik. Nézete szerint, bár meglehet, hogy néhány tárgyat a Goscom vásárolt, ám a Goscom a városé, tehát felszerelését nyugodtan a város tulajdonaként lehetne számon tartani. ,,Az a véleményem, hogy egyes erők azért hátráltatják a zökkenőmentes ügymenetet, mert abban reménykednek, hogy a választásokat nem nyerem meg, s akkor bármit megváltoztathatnak. Állítom, hogy ez a visszatáncolás csak a város érdekeit sértené" — mondotta Nagy István. Dimény László szerint a közös leltározást még a nyílt konfliktus kirobbanása előtt el kellett volna végezni, majd az igazságszolgatásra bízni, hogy kinek is van igaza. ,,A városnak vízre van szüksége, tehát véleményem szerint egyet tehetünk: bízzunk az igazságszolgáltatásban, s ne tegyünk olyant, ami veszélyeztetné a vízellátást" — nyilatkozta.

Bár megállapodás született, az új igazgatóság emberei a vízháznál továbbra is ügyeletet tartanak, úgy váltják egymást, mintha hivatalosan dolgoznának.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-02-06: Közélet - Farkas Réka:

Pénteken döntenek (Előválasztás Alsó-Háromszéken)

Az RMDSZ alsó-háromszéki területi szervezete a héten dönt arról, hogy hol, mikor, milyen módon szervezik meg az előválasztásokat.
2008-02-06: Magazin - x:

Szeretettel az űrlényeknek

A Beatles békehimnuszát sugározta az űrbe a NASA hétfőn az Accross the Universe című dal negyven évvel ezelőtti felvételének tiszteletére.