Szeretettel az űrlényeknek

2008. február 6., szerda, Magazin

A Beatles békehimnuszát sugározta az űrbe a NASA hétfőn az Accross the Universe című dal negyven évvel ezelőtti felvételének tiszteletére.

Az amerikai űrhajózási hivatalt egy elvakult Beatles-rajongó győzte meg arról, hogy a Beatles-szám biztos jobban feldobja majd az űrlényeket, mint a morzézás, ami ez idő szerint a földönkívüliekkel való kapcsolatfelvétel hivatalos módja. A NASA közép-európai idő szerint hétfőn éjfélkor indította útnak a slágert, amelyet egyenesen a Földtől 431 fényévnyi távolságra található Sarkcsillag, azaz a Polaris felé sugároztak. A dal másodpercenként 186 000 mérföldes sebességgel szeli majd az űrt. A szervezők felszólították a világ Beatles-szerető közönségét, hogy a sugárzással egyidejűleg játsszák ők is az Accross the Universe-t, hogy ebben az egységes harmóniában egyesüljön a Föld és az univerzum.

Paul McCartney, a Beatles egykori tagja a következő szavakkal gratulált az űrhivatalnak: ,,Csodálatos! Bravó, NASA! Küldjék el szeretetemet az alieneknek. Üdvözlettel: Paul." Yoko Ono, John Lennon özvegye a kezdeményezést egyenesen egy új korszak kezdetének nevezte, ,,amelyben majd a világegyetem milliónyi bolygójával fogunk kommunikálni" ― idézte a BBC hírszolgálata. Az esemény egy füst alatt a NASA fennállásának 50. évfordulójának megünneplése is volt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1318
szavazógép
2008-02-06: Közélet - Hecser László:

Ideiglenes megállapodásra jutottak (Barót)

Tárgyalásokkal folytatódott tegnap a Goscom Rt. és a baróti polgármesteri hivatal keretében működő vízszolgáltató igazgatóság között hétfőn kirobbant konfliktus.
2008-02-06: Magazin - x:

Ostoba kvízválaszok toplistája

Kérdés: Mi történt Dallasban 1963. november 22-én? Válasz: Nem tudom, akkoriban nem néztem a sorozatot.