Kétoldalú függetlenség szóba jöhet

2008. február 6., szerda, Közélet
Románia nem ellenzi Koszovó függetlenségét, viszont nem ért egyet azzal, hogy olyan megoldás szülessen, amely nem élvezi Belgrád és Pristina együttes támogatását — nyilatkozta Adrian Cioroianu külügyminiszter tegnap Bukarestben.

Románia álláspontja nem módosult, nem Koszovó függetlenségét ellenzi, hanem azt szeretné, ha olyan megoldás születne, amelyet mind a koszovói albán fél, mind a szerb oldal elfogad — fejtegette. Szerinte ez ,,árnyalatbeli különbség". Cioroianu nem akarja, hogy ,,Románia álláspontja szerbpártinak és Koszovó-ellenesnek tűnjék". * Traian Băsescu államelnök tegnap levélben kérte a szenátus jóváhagyását arra, hogy Románia 60 rendőrt és 115 csendőrt küldjön az EU koszovói delegációjába, amelyet a kormányfővel egyetértve nagyon fontosnak ítél. Egy második levélben azt kéri, hogy Románia katonai erőkkel vegyen részt 2008-ban az ENSZ, a NATO és az EU különböző misszióiban a Balkánon, Afganisztánban, Irakban, Afrikában vagy más területeken. 3283 katonáról és védelmi szakemberről van szó — ezt a létszámot többen sokallják, de megfelel az EU-val és a NATO-val szemben vállalt kötelezettségeknek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-02-06: Közélet - Farcádi Botond:

A törvényhozás adósságai (Jegyzet)

Viharosnak ígérkező parlamenti ülésszak kezdődött a hét elején: a törvényhozásnak régóta megígért, ám a bizottságok labirintusában elakadt jogszabályokat kellene kidolgoznia és elfogadnia.
2008-02-06: Belföld - x:

Hírsaláta

HÁROMMILLIÓVAL LETT SZEGÉNYEBB. Verestóy Attila több mint hárommillió eurót veszített az év elején a tőzsdén jegyzett részvényeinek értékcsökkenése miatt. Idei vagyonbevallása szerint tavaly hatmillió euróra tett szert részvényei eladásából, és 1,67 milliót nyert különböző tőzsdeügyletekkel a szebeni tőzsdén. Így 2007-re összesen 23,3 millió eurónyi bevallott jövedelme volt — ez az összeg csökkent 2008 januárjára a román tőzsde gyengélkedése miatt húszmillió euróra.