Civil híradóSepsireform Egyesület

2008. február 9., szombat, Magazin
Alakulás éve: 2001

Tevékenységi terület: jog, emberjog és kisebbségvédelem

Küldetés: polgári érdekeink képviselete

A Sepsireform Egyesület bejegyzése óta fő tevékenységének a magyar nemzeti közösség jogvédelmét tekinti. Tevékenységi területe is a közéletnek ezt a területét fedi le, de Sepsiszentgyörgy s a környező települések polgárainak jogvédelmében is síkra száll. Tevékenységének köszönhetően változtattak például az őrkői kőbánya munkamódszerén, miután aláírásgyűjtéssel akadályozták meg a nagy robbantások folytatását, melyek a környék lakóházait rongálták. Indulásától jogi és anyagi hátteret nyújtott a Székely Nemzeti Tanácsnak nagy rendezvények, nemzetgyűlés és nagygyűlés szervezésében, illetve egy igen hatékony lobbi elindítását Székelyföld területi autonómiájának eléréséért. Számos plakát, kiadvány, szórólap kivitelezője az egyesület. Tervében szerepel negyvenoldalas, többnyelvű, színes tájékoztató kiadvány nyomda alá rendezése. A Magyar Polgári Szövetség rendezvényeit finanszírozta, fórumokat, találkozókat, megemlékezéseket, illetve a Wass Albert-díj évenkénti átadási ünnepségét szervezte. Az anyagi fedezetet pályázatokból, támogatásokból teremti elő. A szervezet elnöke Gazda Zoltán, aki az MPSZ sepsiszéki szervezetének is vezetője, valamint az SZNT irodavezetője. Fizetett alkalmazottja nincs, tagjai, vezetői, munkatársai önkéntesek.

Elérhetőségek:

székház: Sepsiszentgyörgy, Konsza Samu utca 1. szám

E-mail: geze@planet.ro

Telefon: 0267/318 180

Banki adatok: RO56BPOS15002729028ROL01,

adószám: 14361544

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1318
szavazógép
2008-02-09: Magazin - x:

Megnyílt a berlini filmfesztivál

Minden korábbinál színpompásabbnak ígérkezik az idei berlini filmfesztivál, az 58. Berlinale, amely csütörtökön kezdődött a német fővárosban Martin Scorsese a Rolling Stones együttesről forgatott filmjével.
2008-02-09: Magazin - Kelemen László:

Az év madara

A Magyar Madártani Egyesület 27 éve jelöli ki az év madarát. 2008 madara a kanalasgém. A faj kiválasztása annak veszélyeztetettsége, állománycsökkenése, a populáció sérülékenysége és hasonló szempontok alapján történik.