Mesevilág, vetélkedők, szellem­idézés

2008. február 16., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Volt már olyanban részetek, hogy pár óra alatt újra átéltétek gyerekkorotokat a mesevilágban, majd a történelem időszalagján tettetek pár lépést? Vagy csak jókat nevettetek a polgármester-választáson, különböző vetélkedőkön, majd elutaztatok Japánba? Múzeumba jártatok, rémekkel harcoltatok, szellemet idéztetek, hagyományos farsangot láttatok?

Nos, mindez megtörtént a Nagy Mózes Elméleti Lí­ceum tanári karával és diákjaival. Hiszen csütörtökön az újjáépített Vigadó nagytermében farsangot rendeztek, amelyen minden líceumi osztály tízperces darabbal lépett a világot jelentő deszkákra. Mindenki megmutathatta színészi tehetségét, elkápráztató előadásokkal rukkoltak elő. Csodálatos rendezéseket, jól betanult koreográfiákat láthattunk. Ám a szórakozás mellett verseny is volt ez, amelyet öttagú zsűri értékelt. A díjazottak finom, használható és érdekes ajándékokat kaptak.

Szőllősi Tamás

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1318
szavazógép
2008-02-16: Kovakő - diákmelléklet - x:

KOVAKÖ-fórum a tanügyi törvényről

A tanügyi tervezet módosításának javaslatait napokon belül el kell juttatni az oktatási minisztériumhoz; a Kovászna Megyei Középiskolások Szö­vetsége (KOVAKÖ) fórumot szervezett a témában.
2008-02-16: Közélet - Farkas Réka:

Elfogadták Tőkés László közvetítő szerepét (Tárgyalna az RMDSZ)

Tőkés Lászlóval ül le tárgyalni az RMDSZ vezetősége, erről döntött szerdai ülésén a Szövetség Állandó Tanácsa — közölte Márton Árpád, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője arra a kérdésre, hogy várhatóak-e közöljövőben tárgyalások az RMDSZ és ellenzéke között. Márton Árpád elmondta, Tőkés múlt heti felhívására válaszolnak, aki felajánlotta az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács közvetítő szerepét a két magyar politikai szervezet között.