KOVAKÖ-fórum a tanügyi törvényről

2008. február 16., szombat, Kovakő - diákmelléklet

A tanügyi tervezet módosításának javaslatait napokon belül el kell juttatni az oktatási minisztériumhoz; a Kovászna Megyei Középiskolások Szö­vetsége (KOVAKÖ) fórumot szervezett a témában.

Elég sokan hallottak már arról, hogy a tanügyi rendszer meg fog változni, így sok érdeklődő gyűlt össze február 12-én a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében. A megye szinte minden iskolájából érkezett diákok meghallgatták a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) által összeállított javaslatokat. A fórumot Jakab Hanga, a KOVAKÖ elnöke vezette, és a beszélgetés során kiderült, hogy a tanulók nagy része egyetért a MAKOSZ javaslataival.

A tanfelügyelőség részéről Botos Erika fejtette ki véleményét, és elmondta, hogy álláspontja szerint hol kellene változtatni a mostani kusza rendszeren. A kötetlen beszélgetés során felmerült, hogy a legfontosabb az lenne: a diákságot érintő kérdésekben vegyék jobban figyelembe a diáktanácsok javaslatait, véleményét, mivel ők ismerik igazán a tanulók igényeit és problémáit.

A találkozón Nemes Előd, a Kovászna Megyei Diákönkormányzat koordinátora is bemutatta a törvénytervezetről általuk készített felmérést. Abból kiderül többek közt az is, hogy a tanulók többsége a tanórák és a tananyag csökkentését szeretné, és legtöbbjük szívesebben tanulná a román nyelvet más módszerrel és tananyaggal. A találkozón megbeszélt javaslatokat a diákság be fogja nyújtani az oktatási minisztériumhoz.

Szabó Ágnes

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1318
szavazógép
2008-02-16: Kovakő - diákmelléklet - x:

Az ifjú turulmadár

Január közepén tartották a Turulmadár Ifjúsági Iroda pályázatíró és stratégiakidolgozó képzését, amelyet a Kovászna Megyei Művelődési Központ szervezett segítségnyújtásként a három szervezet — Erdélyi Magyar Ifjak, Sepsiszentgyörgyi Dávid Ferenc Ifjú­sági Egylet és a 115-ös számú Bö­löni Farkas Sándor Cserkészcsapat — tevékenységeinek összehangolására.
2008-02-16: Kovakő - diákmelléklet - x:

Mesevilág, vetélkedők, szellem­idézés

Volt már olyanban részetek, hogy pár óra alatt újra átéltétek gyerekkorotokat a mesevilágban, majd a történelem időszalagján tettetek pár lépést? Vagy csak jókat nevettetek a polgármester-választáson, különböző vetélkedőkön, majd elutaztatok Japánba? Múzeumba jártatok, rémekkel harcoltatok, szellemet idéztetek, hagyományos farsangot láttatok?