Kijevtől Varsóig dekázik

2008. április 2., szerda, Magazin

Futball-labdával dekázva indult el vasárnap Kijevből Varsóba a harkovi illetőségű Mikola Kucenko háromszoros Guinnes-rekorder, hogy látványos akciójával támogassa a 2012-es Labdarúgó Európa-bajnokság megrendezését.

A labdát lábával emelgető ukrán rekordert harminc napra tervezett útjára kerekes székeket hajtva végig elkíséri több rokkant is. Az akciót ugyanis az Ukrán Rekordok Könyvének kiadója mellett támogatja a Kijev környéki Brovari város mozgáskorlátozottainak egyesülete is. A szervezők szerint Kucenko előtt nagyon nehéz feladat áll, mivel nagyon pontosan be kell osztania az erejét ahhoz, hogy mindennap megtehesse a beütemezett negyvenkét kilométeres távot. Az eseményről tudósító kijevi Fakti napilapnak Oleg Ivanyenko főszervező elmondta: a labdapattogtatós távgyaloglással is szeretnék felhívni a világközvélemény figyelmét arra, hogy Ukrajna és Lengyelország számára nagyon fontos a labdarúgó Európa-bajnokság megrendezése.

Varga Béla, Ungvár

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-04-02: Magazin - x:

Füstmentes olimpia

Május 1-jétől lép életbe a dohányzástilalom és -korlátozás Pekingben, amelynek célja a már régóta ígért füstmentes olimpia.
2008-04-02: Magazin - x:

Hogy mik vannak!

Dohányzó teknőc
Cigarettázásra szoktatta teknőcét egy férfi Kínában, ami annyira jól sikerült, hogy az állat látszatra már nikotinfüggő. Önállóan rágyújtani azonban nem tud, sem a gyufával, sem az öngyújtóval nem boldogul.