Hogy mik vannak!

2008. április 2., szerda, Magazin
Dohányzó teknőc

Cigarettázásra szoktatta teknőcét egy férfi Kínában, ami annyira jól sikerült, hogy az állat látszatra már nikotinfüggő. Önállóan rágyújtani azonban nem tud, sem a gyufával, sem az öngyújtóval nem boldogul.

A férfi először csak tréfából kínálta meg teknőcét egy slukkal, és legnagyobb csodálkozására az állatnak nem volt ellenére a dolog: azonnal szívni kezdte a cigarettát. Attól kezdve együtt dohányoznak otthon: a férfi megosztja cigarettáit teknőcével. ,,Ahányszor csak rágyújtok az akváriuma előtt, a teknőc rögtön kidugja a fejét a vízből, és izgatottan izeg-mozog, amíg nem kapja meg a cigarettaadagját" — mondta a férfi, és rögtönzött bemutatót tartott a sajtónak. A teknős egy egész szál meggyújtott cigarettát kapott, amelyet négy perc alatt el is szívott. Az állatvilágban eddig csak majmok dohányoztak, embereket utánozva.

Forgalommal szemben

Huszonnégy kilométert vezetett autópályán a forgalommal szemben egy 81 éves néni Nagy-Britanniában, mígnem a rendőrség véget vetett kocsikázásának. Az idős hölgyet egy új lehajtó zavarta meg, amelyen ő felhajtott az éji sötétben. Kezdetben nem tűnt fel neki, hogy a normális forgalommal szemben halad, mert nem jött vele szembe senki. Azután már igen... A néni mindazonáltal megúszta ép bőrrel a dolgot, egy őt kikerülő autó viszont karambolozott, és négy utasa ― szerencsére csak könnyebben ― megsérült. Egyiküket úgy kellett kivágni a kocsiból. Az idős hölgy nem észlelte a balesetet, és rendületlenül továbbhajtott. A rendőrség nem vette őrizetbe, de elkobozta autóját, és hazafuvarozta a nénit. Nem kizárt, hogy végleg bevonják a jogosítványát ― adta hírül a Daily Mirror brit lap.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-04-02: Magazin - x:

Kijevtől Varsóig dekázik

Futball-labdával dekázva indult el vasárnap Kijevből Varsóba a harkovi illetőségű Mikola Kucenko háromszoros Guinnes-rekorder, hogy látványos akciójával támogassa a 2012-es Labdarúgó Európa-bajnokság megrendezését.
2008-04-03: Máról holnapra - x:

CSÚCSforgalom Bukarestben

George W. Bush beszédével kezdődött el Bukarestben az a NATO-csúcs, mely — úgymond — ,,történelmi" döntéseket hoz majd a világ jövőjéről. Ez a diskurzus voltaképpen csak a transzatlanti értekezlet felvezetése volt, mely a szerdai nap folyamán megelőzte az igazi NATO-értekezletet, hiszen ugyancsak tegnap érkeztek a valódi NATO-küldöttségek, köztük a legfontosabbak: Németország, Franciaország, Nagy-Britannia.