Határtalan szerelmek

2008. április 3., csütörtök, Család

Nem ismer határokat a férfiak szerelme. Legalábbis erről tanúskodik egy felmérés, amely szerint mind több német férfi választ külföldi feleséget magának.

Az adatokból kitűnt, hogy míg 1989-ben még mindössze 16 000 német férfi esküdött örök hűséget nem német arának, addig ma csaknem 40 000-en vettek feleséget Lengyelországból, Thaiföldről, Oroszországból vagy Romániából.

Házassági szakértők szerint egyértelműnek tűnik az az irányzat, hogy a fejlettebb Németország gazdagabb férfiúi egyre nagyobb számban a gazdaságilag, illetve szociálisan elmaradottabb régiókból keresnek partnert. A motivációt illetően már megoszlanak a vélemények. Az első helyen az a feltételezés áll, hogy a német férfiaknak kezd elmenni a kedve az ,,emancipált" nőktől és az egyenjogúsággal járó válságosabb kapcsolatoktól, inkább a női odaadás, a hűség és a hála mellett teszik le a garast. Még az sem baj, ha a külföldi partner szebb és okosabb náluk, de az önmegvalósítást, a hivatást lehetőleg felejtse el. Szocioló­gusok szerint egyfajta érv az is, hogy képzettebb német férfiak érvényesíteni kívánják ,,szellemi fölényüket". Ezt pedig egy külföldi nővel szemben könnyebben megtehetik, mint egy öntudatosabb honi partnerrel szemben. Szerepet játszik az is, ha valaki egy ,,honfitársnővel" való tartós kapcsolatban már megégette magát, azaz válásra került sor. Persze ― mint a felmérés rámutatott ―, egy külföldi feleséggel sem minden fenékig tejfel. A német férfiak is hajlamosak arra, hogy a ,,határokon átnyúló" kapcsolatot idealizálják, s azután kénytelen-kelletlen rá kell döbbenniük arra: a határok már a feleségek esetében is egyre inkább ,,elmosódnak".

(MTI-Panoráma)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-04-03: Család - Puskás Attila:

Névjegyünk az ujjlenyomatunk (Ki vagyok?)

Sorozatunk alapmotívuma, hogy mindenki egyedi, soha nem volt és megismételhetetlen. Az ember tudományokba gyűjtött, sok évszázados ismeretét vette ehhez igénybe e sorok írója: mindenekelőtt a genetikát, a lélektant, az orvoslás tudományát és persze életrajzokat, önéletrajzokat, no meg saját tapasztalatait.
2008-04-03: Sport - x:

Balczó András Sepsiszentgyörgyön

Pénteken, április 4-én 16 órától a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban (Gyár utca) tart előadást a magyarországi háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó, Balczó András, a Nemzet Sportolója, minden idők legjobb öttusázója.