Bővítenék az öregotthont

2008. április 4., péntek, Közélet

Két területen is támogatást nyújtana egy francia civil szervezet a Kovászna Megyei Vöröskeresztnek — határoztak szerdai sepsiszentgyörgyi látogatásuk alkalmával az AG2E Alapítvány képviselői.

A házi betegápolás és a megyeközponti Zathureczky Emília Öregotthon javítása terén felajánlott támogatás mikéntjéről a jövő héten döntenek. A Vöröskereszt az öregotthonnal partnerségben jelentkezett nemrég a PHARE 2006-os pályázatra az idősek otthona nyolc lakással történő kibővítése céljából, a francia segítséggel egyéb javításokat is elvégezhetnének az épületen. Jelenleg huszonkét lakóegység működik az otthonban, a bővítéssel sok egyedül élő idős ember gondján segíthetnének. Terv szerint liftet is szerelnek, hogy könnyítsék az emeletek közötti közlekedést. A másik terület a házi betegápolás, melynek támogatására a megyei Vöröskereszt pályázatot nyújtott be a francia alapítványhoz, tudván, hogy a magánnyugdíjpénztárt működtető AG2E Társaság jótékonysági szervezete különös figyelmet fordít az idősek gondozására.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-04-04: Közélet - Iochom István:

Tovább garázdákod(hat)nak a lovak (Kézdiszentlélek)

A lovak még fogságban...
Évek óta egyre több a panasz a kézdiszentkereszti Opra Béla juhászra. Sajnos, még mindig nem érti meg, hogy nem élhet a dzsungel törvényei szerint, számára is létezik jogszabály. Juhnyája és lovai minden esztendőben jelentős kárt okoznak Kézdiszentléleken és Kézdiszetkereszten.
2008-04-04: Közélet - Fekete Réka:

Csendes napok

A tanár-diák kapcsolatot erősítik az évente megrendezett Csendes napok a sepsiszentgyörgyi Református Kollé­giumban. Idén is ez az egyik legfőbb célja a mától vasárnapig tartó rendezvénynek, emiatt a csapatversenyeken jelentkező csoportokban tanárnak is kell lennie.