RövidenKihallgatják Emil Bocot

2015. november 5., csütörtök, Belföld

Kolozsvár polgármesterét csütörtök reggel tanúként hallgatja ki az Országos Korrupcióellenes Ügyészség az Elena Udrea volt idegenforgalmi és regionális fejlesztési miniszter ellen indított újabb bűnvádi eljárás kapcsán. Boc a DLP elnöke volt, amikor Udrea a vád szerint egy üzletembertől ötmillió dollár kenőpénzt kért és kapott, hogy kijárja, a megvesztegető vállalata továbbra is kedvezményes áron kapjon áramot a Hidroelectrica állami energiaközponttól.

Ugyanebben az ügyben az ügyészek már kihallgatták a párt akkori vezetőit: Adriean Videanut,  Anca Boagiut, Vasile Blagát, illetve Ioan Olteant. Az ügyészek többek között arra kíváncsiak, hogy a párt kapott-e támogatást a korrupcióval szerzett pénz­összegből .

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 802
szavazógép
2015-11-05: Belföld - :

A legfőbb ügyészség vizsgálódik (Röviden)

A fővárosi ügyészségtől a legfőbb ügyészségre került a motoros rendőr halálának ügye, ami azt jelenti, hogy akár büntetőeljárás is indulhat Gabriel Oprea kormányfőhelyettes ellen – írta tegnap a Gândul. A fővárosi ügyészség nem rendelkezik ezzel a jogkörrel. Bogdan Gigină október közepén vesztette életét Bukarestben, miközben Gabriel Oprea konvoját vezette fel.
2015-11-06: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Dizájn Hét – Sepsiszentgyörgy, 2015
A mai műsor: 10–14 óráig Design Terminál-konzultációk a Lábas Ház emeleti irodájában, 13–23 óráig Dizájnvásár az IndiVINO-ban, 19 órától a Prowood Dizájn Pályázat eredményhirdetése, kiállításmegnyitó a Lábas Ház emeleti kiállítóterében, 20 órától Vásár-buli Buff-fal az IndiVINO-ban.