LabdarúgásHétvége a focipályákon

2015. november 6., péntek, Sport

III. LIGA. A Zágoni FC ma 14 órától lép pályára a Bákói Aerostar otthonában a III. ligás pontvadászat 11. fordulójában. A zágoniak jelenleg a nyolcadik, míg a bákóiak a hetedik helyen állnak, két ponttal megelőzve a Kovászna megyeieket.

Az előző idényben a Zágoni FC hazai pályán 2–0 arányban diadalmaskodott az Aerostar felett, majd a visszavágón 3–1-es vereséget szenvedett a Bákó megyeiektől. A 10. fordulóban a zágoniak 3–2-es győzelmet arattak az Atletico Vaslui ellen, a Bákói Aerostar viszont gól nélküli döntetlent játszott a Panciu otthonában. A Sepsi OSK a kilencedik győzelmére hajtva, szombaton a Panciu csapatát fogadja. Hajrá, fiúk! A mérkőzések (14 órától): ma Rădăuţi–Lieşti, Bákói Aerostar–Zágoni FC, szombaton Németvásár–Románvásári Petrotub, Miroslava–Râmnicu Sărat, Sepsi OSK–Panciu, Atletico Vaslui–Paşcani, Inter Dorohoi–Galaci Metalosport.
IV. LIGA. A 13. forduló mérkőzései (14 órától): szombaton Illyefalva–Perkő, Berecki FC–Nagyajta, Barót–Ozsdolai FC, vasárnap Szitabodza–Gelence, Csernátoni FC–Kilyén, Uzon–Bardoc, Papolci FC–Bölön. A KSE szabadnapos.
V. LIGA. A 12. forduló mérkőzései (14 órától): szombaton Hidvég–Árkos, vasárnap Kovászna–Bodzaforduló, Réty–Nagybacon, Dálnok–Nemere, Sepsi OSK II.–Kökös. Bodok áll.
I. LIGA. Az éllovas Astra a második helyezett Viitorul otthonába látogat az I. ligás labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. A címvédő Steaua a Botoşani-t fogadja, a Kolozsvári CFR pedig a Voluntari otthonában vengédszerepel. A mérkőzések: ma Jászvásár–Pandurii (18 óra – DigiSport, Dolce Sport, Look Plus), Viitorul–Astra (20.30 óra – DigiSport, Dolce Sport, Look), szombaton Voluntari–Kolozsvári CFR (18 óra – DigiSport, Dolce Sport, Look Plus), Temesvári Po­li–Dinamo (20.30 óra – DigiSport, Dolce Sport, Look), vasárnap Craiova–Marosvásárhelyi ASA (14 óra – DigiSport, Dolce Sport, Look Plus), Steaua–Botoşani (20.30 óra – DigiSport, Dolce Sport, Look, TVR), hétfőn Petrolul–Chiajna (20.30 óra – DigiSport, Dolce Sport, Look).

Csúnyán kikapott az Arsenal
A Bayern Müchen hazai pályán négy góllal verte meg az Arsenalt a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, illetve a szentpétervári Zenit egyedüli százszázalékos csapatként biztosította helyét a nyolcaddöntőben. Eredmények – E-csoport: FC Barcelona–BATE Boriszov 3–0, AS Roma–Bayer Leverkusen 3–2, F-csoport: Bayern München–Arsenal 5–1, Olimpiakosz–Dinamo Zagreb 2–1, G-csoport: Makkabi Tel-Aviv–FC Porto 1–3, Chelsea–Dinamo Kijev 2–1, H-csoport: Olympique Lyon–Zenit 0–2, Gent–Valencia 1–0. (miska)

Helyén maradt a magyar válogatott
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség novemberi világranglistáját a történelem során először Belgium vezeti, Magyarország az előző rangsorhoz hasonlóan a harmincharmadik helyen áll, míg pótselejtezős ellenfele, Norvégia a 46., illetve a románok egy helyet rontva a tizennegyedikek. Belgium először vezeti a FIFA rangsorát, s Brazília, Franciaország, Hollandia, Németország, Olasz­ország, Spanyolország és Argentína után a nyolcadik nemzeti együttes, amely az élre került – igaz, elődeivel ellentétben Belgium még sohasem nyert világbajnokságot vagy Európa-bajnokságot.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 800
szavazógép
2015-11-06: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Barátaink és ismerőseink tudomására hozzuk, hogy
dr. FILIPÁNITS KÓNYA ZITA
hamvainak búcsúztatása 2015. november 10-én 14 órakor lesz a kézdivásárhelyi régi református ravatalozóházból.
Lánya és unokája
8780
2015-11-06: Sport - :

Főszerepben az ütős sportok (Ütős sporthétvége)

November 6–8. között második alkalommal nyitják meg kapuikat a közönség előtt a város ütős sportpályái. A hétvégén kortól, erőnléttől és gyakorlottságtól függetlenül mindenki szabadon ütögethet, tanulhat a jobbaktól, és összemérheti ügyességét nyílt versenyben más vállalkozó szellemű amatőr sportolókkal.