Mariah Carey megelőzte Elvist

2008. április 19., szombat, Magazin

Mariah Carey amerikai pop- és rhythm and blues-díva legújabb kislemezével a Billboard százas listájának élére ugrott, megelőzve Elvis Presleyt, Amerika bálványát.

A Touch My Body Carey tizennyolcadik dala, amely valaha is vezette a Billboard százas listáját. Az immár 38 esztendős énekesnő albumaiból karrierje kezdete (1990) óta 170 millió darabot adtak el világszerte. Már új kislemeze élre törése előtt is ,,egálban volt" a rock and roll királyával. A Touch My Body egyébként a digitális letöltések számát illetően is az első helyre került — a hét eleje óta 286 000 letöltést regisztráltak a dalból. A dal az E=MC2 című, megjelenésre váró albumának első kislemeze.

Mariah Carey igen szerényen nyilatkozott sikeréről. Mint fogalmazott, esze ágában sincs olyan valaki elé helyezni magát, aki egyrészt forradalmasította a zenét, másrészt megváltoztatta a világot. Mások voltak azok az idők, mint a maiak. Egyszerűen boldog vagyok, és hálás — fogalmazott. Az énekes korábban többször hadilábon állt a díjakkal. Volt olyan éve, amikor fél tucat Grammy-jelöléséből egyet sem kapott meg. Egyáltalán nem kizárt, hogy Carey Elvis Presley után a Beatlest is maga mögé utasíthatja. A liverpooliak húsz dala vezette eddig a százas listát. (A Beatles összes, huszonhét listavezető dalát néhány éve összegyűjtötték CD-n.)

Elvisnek még egy rekordtól el kellett búcsúznia a múlt héten: Madonna 4 Minutes című dalával előzte meg a Királyt a tízes toplistán. Madonnának ez a 37. dala a tízesen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-04-19: Magazin - x:

Világsztárok koncertjei

A Romániában idén fellépő világsztárok koncertjei körül már többre megkezdték a jegyek árusítását.
2008-04-19: Magazin - x:

A világ legnagyobb óriáskereke

Elindult a világ legnagyobb óriáskereke, a London szeménél is nagyobb Singapore Flyer.