A világ legnagyobb óriáskereke

2008. április 19., szombat, Magazin

Elindult a világ legnagyobb óriáskereke, a London szeménél is nagyobb Singapore Flyer.

A 165 méter magas, azaz egy 42 emeletes felhőkarcoló magasságával vetekedő mozgó kilátótól a városállam turizmusának új korszakát remélik az üzemeltetők. A 240 millió szingapúri dolláros költségvetéssel épült óriáskeréken 28 darab, harminc férőhelyes légkondicionált üveggondola kapott helyet. Egy harmincperces ,,utazásra" jogosító felnőttjegy ára 30 szingapúri dollárba (kb. 50 lejbe) kerül.

Nem sokáig örülhetnek a szingapúriak a rekordnak, ugyanis úgy hírlik, a kínaiak rövidesen még nagyobb, kétszáz méternél is magasabb kereket fognak építeni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-04-19: Magazin - x:

Mariah Carey megelőzte Elvist

Mariah Carey amerikai pop- és rhythm and blues-díva legújabb kislemezével a Billboard százas listájának élére ugrott, megelőzve Elvis Presleyt, Amerika bálványát.
2008-04-19: Magazin - x:

Miért nincs a Holdnak holdja?

Naprendszerünk bolygói közül többnek is van saját holdja. A Jupiter körül egész holdármádia kering — a legnagyobb, a Ganymedes átmérője 5252 kilométer, nagyjából másfélszer akkora, mint a mi Holdunké. Ám a csillagászok mindeddig nem találtak olyan holdat a Naprendszerben, amelynek ugyancsak lenne saját holdja.