Amikor feltámad a fiatalság

2008. április 26., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Tömeg, több tucatnyi fiatal, lárma, ujjongás és beszélgetés. Izgulás, mert hát a kíváncsiság... Igen, a fiatalok a parkban még ekkor tele vannak kíváncsisággal, vajon mi vár rájuk, pontosabban egyelőre csak gyülekeznek az emberek, ki-ki a maga mezébe bújva, hogy olyan legyen, mint a másik 19 csapattársa.

Húszan vannak hát egyformácskák, ugyanazt a dalt rikácsolják, minél hangosabban, miközben a városból kifelé menetelnek, 10—15 csapat. Nos, így kezdődik a Háromszéki Diáknapok: először is pár napra el kell felejteni minden kötelességet, és kimenni egyet játszani.

Játék. Nem is gondolnánk, mennyi minden van ebben: játék a színpadon, minden csapat bemutatkozó előadása, négylevelű lóhere keresgélése, métázás, főzicskélés, este meg a lepkefogás a városban. Színesebbnél színesebb versenyszámok, ahol minden csapat megmutatja, hogy mit tud. Ez lenne az első nap. A második nap már a városon belül zajlik, kreatív versenyszámok sorozata teszi próbára a résztvevőket: babakészítés, bohóckodás a színpadon, pufulecből híres építmény készítése, fényképezkedés vörös, szeplős lánnyal, terhes asszonnyal. Utolsó nap már a sportembereké a főszerep, versenyeznek, ki a gyorsabb, ki az erősebb, ki tud gólt rúgni, ki kosarat dobni. A háromnapos rendezvényt végül gála zárja a színházban: színpadra kerülnek a legtöbb pontot elérő csapatok. Díjkiosztás után a várva várt buli, ahol a fáradt fiatalság kitombolja magát. Na igen, már itt a vége is. Visszagondolunk akkor, hogy érdemes volt-e három napon át játszani, s mennyi mindent csináltunk három nap alatt: játék, móka, kacagás, versenyezés. Együtt szórakozunk, a verseny egy álca, persze, arra törekedtünk, hogy minél ügyesebbek legyünk, de alkalmunk nyílik rengeteg embert megismerni, tapasztalatot szerezni.

2008 áprilisában járunk, amikor arra kapjuk fel fejünket, hogy alig pár hét választ el a diáknapos hangulattól. A hír hallatán az iskolák napokig erről beszélnek. Most viszont már ott tartunk, hogy a 15 csapat készen áll, bejelentkeztek, talán a legnehezebb próbát már kiállták. További feladatuk, hogy zászlót készítsenek, himnuszt írjanak, pólókat tervezzenek, bemutatkozó előadást, a többi már meglepetés. Május 8-án a város megtelik jókedvű diákokkal, néhány egyetemistával, nagyrészt szentgyörgyiekkel, de jönnek Kézdivásárhelyről, Kovásznáról, Barótról is. Már csak hetek, napok, és a város örömére ismét kezdődnek a diáknapok.

Fazakas Noémi

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-04-26: Világfigyelő - Simó Erzsébet:

Röviden

Kína szóba áll a dalai láma megbízottjával
A kínai kormány illetékesei a közeljövőben találkozni fognak a dalai láma megbízottjával. A párbeszédet régóta szorgalmazza a vallási vezető. Amerika üdvözölte a tárgyalások hírét. Az Új Kína hírügynökség közlése szerint az ázsiai ország központi kormányzata ezzel a tibeti szellemi vezető többszöri kérésének tesz eleget. Pekingben azt remélik: a párbeszéd révén a dalai láma hitelt érdemlő lépéseket tesz abba az irányba, hogy felhagyjon a Kína megosztására és az erőszakos cselekmények szítására irányuló törekvésével, valamint a pekingi nyári olimpiai játékok szabotálását célzó tevékenységével — mondta el a hivatalos hírügynökségnek egy név nélkül nyilatkozó pekingi hivatalos személyiség.
2008-04-26: Kovakő - diákmelléklet - x:

KOVAKŐ-honlap

Kihirdettetik, hogy:
a hároméves Kovakő diákmelléklet huszonegy lapszám után az írott változat mellett interneten is szeretné bővíteni olvasótáborát. Éppen ezért elkészült a Kovakő diákmelléklet honlapja, amely hamarosan üzemel. A Háromszék napilap honlapjára lépve lehet elérni a kis oldalt, ahol a rendkívül bő archívum színes betekintést nyújt a Kovakő diákmellékletbe. A mindig friss oldalt a www.3szek.ro/kovako linkre klikkelve lehet böngészni.
Büszkén hirdeti
a Kovakő szerkesztősége, menedzseli a Háromszék.