KOVAKÖ-toborzó

2008. április 26., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Öt évvel ezelőtt lelkes fiatalok úgy döntöttek, létrehoznak egy megyei szintű ifjúsági szervezetet, amely magasabb fórumokon is képviselheti a középiskolások érdekeit.

Ezt a fiatal ernyőszervezetet KOVAKÖ-nek hívják. Furcsa belegondolni, hogy az eltelt évek alatt mennyi mindenen keresztülment, mennyi tapasztalatot gyűjtött az érdekképviselet a diáktanácsok közötti kapcsolatok erősítésében. .

A kapcsolattartás nem mindig egyszerű: gyakran ütközünk a diákok passzivitásába vagy saját gyengeségünkbe, azonban az a tény, hogy a KOVAKÖ a középiskolások közös ügyeként született, arra ösztönöz, hogy ne engedjük el magunkat akkor sem, ha néha nehéz. A szervezet életében egy-egy sikeres képzés, gyűjtés vagy tábor alkalmával sok olyan pillanat volt, mely továbblépésre, haladásra ösztönzött.

Arra törekszünk, hogy a KOVAKÖ megőrizze a kezdeti lelkesedést, de ehhez fontos, hogy a DT-k és a középiskolások egyaránt lássák, az ő érdekeiket képviseli, csak akkor működik, ha hozzáállásukkal támogatják.

Ami összetartja a csapatot, az a közös cél, hogy ugyanazokat az értékeket képviseljük, együtt teszünk értük. Ezért törekszünk arra, hogy megtaláljuk a közös hangot, ápoljuk kapcsolatainkat tagszervezeteinkkel. Ezt a célt szolgálja a KOVAKÖ-tábor, a képzéssorozat, fórumok megszervezése, mind-mind lehetőség a találkozásra, a tapasztalatcserén alapuló fejlődésre.

A KOVAKÖ életében többször is kicserélődött már az aktívan tevékenykedő csapat, elnökségváltás is volt nemegyszer, hiszen a középiskolások elmentek egyetemre. Fontos azonban, hogy mindig lelkes, vállalkozó fiatalok tudják intézni az ügyeket, tartani a kapcsolatokat, és képviselni a középiskolások érdekeit. E célból hamarosan tagtoborzót szervez a KOVAKÖ, és reméljük, hogy sok olyan diákkal találkozunk, aki szeretné folytatni a munkát, és növelni a szervezet hatékonyságát.

Jakab Villő-Hanga

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-04-26: Kovakő - diákmelléklet - x:

Csend helyett szórakozás (Iskolanapok a Református Kollégiumban)

A Csendes napoknak már több éves hagyománya van iskolánkban. A diákpresbitérium szervezésében minden évben új ötletekkel bővülnek ezek a csendesnek nem mondható napok. Egy héten át változatos szórakoztatás, tanulás és kikapcsolódás diákoknak és tanároknak egyaránt.
2008-04-26: Kovakő - diákmelléklet - x:

Szent György-napi ajánló

Nem panaszkodhatunk. Én minden évben az igénytáramat kielégítő érzések között nézem a vasárnap hajnali takarítást. És csak azt tudom elmondani újra meg újra, hogy megint megmutatta Sepsiszentgyörgy.