Hogy mik vannak!

2008. április 26., szombat, Magazin
Elszállt jegygyűrű

Elszállt egy jegygyűrű Nagy-Britanniában: a lánykérést tervező férfi egy héliummal töltött léggömbbe tette, ám ahogy kilépett vele a boltból, kifújta kezéből a szél. A 28 éves férfi döbbenten nézett a hatezer fontért vett gyűrű után, azután kocsijába pattant, és két órán át próbálta nyomon követni a ballont — hiába. Eredetileg úgy tervezte, hogy egy tűvel együtt adja át 26 éves kedvesének, hogy az kipukkanthassa. A léggömb helyett csaknem a hölgy pukkadt meg a méregtől, amikor párja bevallotta neki a történteket. Közölte, hogy addig szóba sem áll vele, míg nem kap egy új gyűrűt. A férfi reménykedik, hogy visszakerül hozzá a gyűrű egy becsületes megtaláló jóvoltából.

Atombombamacska

Radioaktív macskája miatt terroristának véltek egy autóst az Egyesült Államokban. A férfi autóját azért állították meg a rendőrök, mert különleges detektoruk radioaktivitást jelzett. A rendőrök arra gyanakodtak, hogy bombát rejt kocsijában, ám kiderült, hogy csak a macskája sugárzik: az állat rákbetegségben szenved, és három nappal korábban sugárkezelést kapott — adta hírül a Seattle Times amerikai lap.

Szamárprojekt

Műút helyett két szamárral próbálja kényelmesebbé tenni hétköznapjait a harmadik évezredben egy falu Nagy-Britaniában. A harminc házból álló településre meredek hegyoldalon lehet csak feljutni, az út járhatatlan autóval, a lakosok pedig nagyon unják, hogy állandóan önerőből kell felcipelni nagybevásárláskor a portékát. A szintkülönbség száz méter, azaz bő harmincemeletnyi. Hajdanán szamarakkal fuvaroztatták fel a szenet, aztán fél évszázadra megszakadt a hagyomány. Most gyűjteni kezdtek, és önkormányzati segélyért folyamodtak, hogy vehessenek két szamarat. Azért kettőt, mert egy unatkozna magányosan. Az előkalkuláció szerint a két szamár kijönne 1200 fontból, és abszolút környezetbarát lenne a fuvaroztatás e módja.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-04-26: Magazin - x:

Volonté, a minden gyanú felett álló polgár

Az olasz politikai krimi klasszikusa volt Elio Petri 1969-ben készült Vizsgálat egy minden gyanú felett álló polgár ügyében című film. A mű, amely annak idején megkapta a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat, Cannes-ban pedig elnyerte a zsűri és a nemzetközi kritika különdíját, dupla DVD-n jelent meg a napokban: az eredeti film és ,,extrái", az eredeti forgatókönyv, standfotók és kommentárok mellett látható egy dokumentumfilm a főszereplőjéről, Gian Maria Volontéról, az olasz mozi nagy alakjáról és elkötelezett közéleti személyiségről.
2008-04-29: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

Kiállítás
Ma 11 órától Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeum Toleranciatermében Székelyföld egy angol ember szemével ― Paul Glendell fotókiállítása, megnyitja Vargha Mihály és Szász Csilla.