Jövőre is itt leszünk!

2008. május 24., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Bátorság, csapat, csillogás, szabadság, erő, közösség, játék, kötéltánc, élmény, könny, mosoly, pörgés, káosz, diadal, lehetőség, hangulat, barátság, vidámság, veszekedés, feltöltődés, összetartó energia, sportszerűség, szín, esemény — ezt ígérték nekünk a Háromszéki Diáknapok szervezői.

És igen! Az idei (legtöbbünknek első) HDN nagy élmény volt. Három nap alatt rengeteg, olykor váratlan dolog történt velünk. Sokat szórakoztunk, de ugyanakkor tanultunk is elkövetett hibáinkból.

A versenyek ideje alatt teljesen kikapcsolódtunk, ráhangolódtunk a feladatokra, egymásra figyeltünk. Igyekeztünk a lehető legjobb formánkat hozni, megpróbáltuk a lehető legtöbbet kiadni magunkból. Megmutattuk, mennyit tudunk, menyire tart össze a huszonkét emberünk, megtapasztaltuk, milyen egy igazi csapat. Rájöttünk, hogy nem is olyan könnyű közös nevezőre jutni, sok kis vitával, egyezkedéssel jár. De ezek a dolgok mind hozzájárultak ahhoz, hogy jobban megismerjük egymást, toleránsabbak, megértőbbek legyünk társainkkal.

A diáknapok alatt olyan dolgok történtek velünk, olyanokat tettünk, mint még addig talán soha. Például fel-alá rohangáltunk a városban, esténként bódorogtunk a sötét utcán, átkutattunk fákat, bokrokat, lepkéket keresve, aztán vállig a szemétben kotorásztunk, embereket szólítgattunk le az utcán, és abszurdumokat kértünk tőlük, fényképezkedtünk úton-útfélen, a fiúkat kötni láttuk, még akkor is, ha tűt életükben sem fogtak. Sok más hasonlóan kínos, de ugyanakkor remek és ösztönző ,,nemes" tetteket hajtottunk végre. Csupa szórakozással, mókával tapasztalatot szereztünk, olyan tulajdonságainkat, képességeinket fedeztük fel, melyekről mi magunk sem tudtunk. Persze, nem mindent láttunk ilyen rózsaszínben. Sajnos, rossz, illetve kevésbé jó dolgokkal is szembesülnünk kellett.

Az esélyegyenlőtlenség okozott gondot nekünk, mert a szentgyörgyi csapatoknak mégiscsak előnyük volt, több versenyszámban is. Például a szarkázásban: míg mi hulladékot kutattunk (ami persze nem volt túl kellemes), ők hazaszaladtak, és otthonról százával hordták el a kupakokat meg a fűzőket. Ez már rengeteget számított, így sok pontot szereztek, és mi kezdtünk elmaradozni tőlük. Ez a probléma a fejvadászaton is felmerült: nekünk könyörögnünk kellett, míg valaki fejre áll, és megengedi, hogy lefényképezzük, a többiek meg ismerőseikhez fordulhattak segítségért. Vagy akár a sakkozó bácsi és kisfiú esete: ők csak szóltak a nagytatának meg a kistesónak, akik biztosan szívesen vállalkoztak erre a feladatra. Persze, ezért senki sem hibás, mert mindenki hasonlóan élt volna a lehetőséggel.

Annak ellenére, hogy a sűrű program eléggé kifárasztott, igyekeztünk a legjobbat kihozni magunkból, egymásból. Biztattuk, ösztönöztük vagy nyugtattuk, szórakoztattuk egymást. Nem sikerült kitűnő eredményt produkálnunk, de nem is az volt a cél, hogy nyerjünk. Már az első perctől csak peace-ok-ul jól akartuk érezni magunkat. Sikerült! A csapatból senki sem bánta meg, hogy részt vett a diáknapokon, úgyhogy jövőre is szívesen eljövünk. Addig is azonban kihasználjuk a hamarosan bekövetkező vakáció nyújtotta lehetőségeket.

Timár Brigitta

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-05-24: Kiscimbora - x:

Megjelent

Elhagyta a nyomdát a kíváncsi diákok lapja, a Cimbora vakációs száma. Belső borítóján ott találjátok a 2008-as Kaláka-tábor résztvevőinek névsorát.
2008-05-24: Kovakő - diákmelléklet - x:

Gondolatok a politikáról

Az ember sohasem volt erős, kapcsolatok és szervezettség nélkül nem tud működni. Például egyedül nem tudunk élni, kell egy társ mellénk, így aztán közösen egy társadalomhoz tartozunk, és annak normáit követjük. Ez a mai helyzet, de ha jól belegondolunk, nem volt ez másképp régebb sem.