Megnyílt Kakas Zoltán vándorkiállítása

2008. június 9., hétfő, Közélet
Tegnap délben a céhtörténeti múzeum Incze László-kiállítótermében nyílt meg Kakas Zoltán Bao-Bao Kép-Táj című vándorkiállítása, melynek kurátora Barabás Hajnalka művészettörténész.

Kézdivásárhely az első állomáshelye annak a száz képet bemutató jubileumi tárlatnak, melynek következő állomáshelye Sepsiszentgyörgy, Ojtoz és Barót lesz. Kakas Zoltán a Nemere Természetjáró Kör elnöke, a Bao-Bao természet- és népismereti túrák szervezője, a Székely Nemzeti Múzeum neves munkatársa, néprajzi gyűjtő, fotós. Dimény Attila, a múzeum vezetője Wass Albert szavaival élve látó embernek nevezte kollégáját, aki képes meglátni a szépet, és arra is képes, hogy ezt továbbadja embertársainak. Negyven év munkája látható a céhtörténeti múzeum kiállítótermében június 25-ig. A kiállítást Pál Vilmos, a kantai Szentháromság római katolikus templom segédlelkésze áldotta meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-06-09: Közélet - x:

Nagyajtán nincs MPP-s jelölt (Mai levelünk)

A Háromszék független napilap 2008. június 3-i számában Felemás helyzet Erdővidéken címmel olvashattuk, hogy: ,,Ajtán az MPP által támogatott Bihari Edömér (305) és a független Barabás Mihály Attila (189) közt dől el, ki igazgatja a következő négy esztendőben a község sorsát", majd többször hallhattuk a rádiók híradójában is, hogy ,,…a nagyajtai MPP-s polgármesterjelölt…".
2008-06-09: Közélet - x:

Ballagás Baróton és Kovásznán

Szülők, rokonok és ismerősök ezrei jelenlétében ballagott a Baróti Szabó Dávid Kö­zépiskola társadalomtudomány, matematika—informatika, számítógép-kezelői, környezetvédelem, faipari technikus és az esti szakokon végző 111 tanulója.