Ballagás Baróton és Kovásznán

2008. június 9., hétfő, Közélet
Szülők, rokonok és ismerősök ezrei jelenlétében ballagott a Baróti Szabó Dávid Kö­zépiskola társadalomtudomány, matematika—informatika, számítógép-kezelői, környezetvédelem, faipari technikus és az esti szakokon végző 111 tanulója.

A Baróti Szabó Dávid Alapítvány és Emlékbizottság nagydíját az elmúlt négy év alatt kitűnő eredménnyel végző Andorkó Imola kapta, érdemes diák kitüntetésben öten részesültek. A végzősök a Borbáth Károly emlékére állított kopjafára plakettet helyeztek el.

A kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpontban kilencvennégy diák búcsúzott az iskolától, osztályfőnöküktől, tanáraiktól és kisebb társaiktól. A kicsengetési ünnepség az utolsó osztályfőnöki órával kezdődött, majd a két román és három magyar tizenkettedikes osztály a Gaudeamust énekelve elballagott. (h—b)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-06-09: Közélet - Iochom István:

Megnyílt Kakas Zoltán vándorkiállítása

Tegnap délben a céhtörténeti múzeum Incze László-kiállítótermében nyílt meg Kakas Zoltán Bao-Bao Kép-Táj című vándorkiállítása, melynek kurátora Barabás Hajnalka művészettörténész.
2008-06-09: Közélet - Szekeres Attila:

A hétvége hírei

Fodor Gábor az SZDSZ új elnöke
Fodor Gábort választották a Szabad Demokraták Szövetsége elnökévé a párt rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén szombaton Budaörsön. Fodor Gábor 346, Kóka János 344 szavazatot kapott. Az SZDSZ új elnöke azt mondta, a feladat, amit kapott, rendkívül felemelő és egyben rendkívül nehéz. Kijelentette: kemény munkával sikereket fognak elérni. Fodor Gábor bejelentette azt is, hogy tárgyalást kezdeményez a parlamenti pártok vezetőivel Magyarország jövőjéről. Mint mondta, az MSZP-vel szeretné áttekinteni, hogy a kisebbségi kormány milyen javaslatok mentén akarja vezetni az országot. Kóka János az eredményhirdetés után azt hangsúlyozta, hogy a verseny lezárult, és eljött az együttműködés ideje. Azt javasolta utódjának, hogy holnaptól fogjanak össze, egyesítsék erőiket, és ezáltal vigyék be a liberális pártot az európai és a magyar parlamentbe.