Apák napja

2008. június 12., csütörtök, Család

Az apák is kapjanak figyelmet, elismerést — ez a céljuk az apák-napi rendezvényeknek. A nap megünneplését az Egyesült Államokban kezdeményezték a múlt század elején. Egyesek szerint a nyugat-virginiai Mrs. John Dodd indította el apja tiszteletére, aki megözvegyülve is becsülettel gondoskodott gyermekeiről, mások szerint viszont a Washington állambeli Spokane városában 1910 júniusában Sonora Smart, akinek ugyancsak özvegy édesapja egyedül nevelte hat gyermekét. 1966-ban Lyndon B. Johnson elnök rendeletben hivatalosan is apák napjává nyilvánította június harmadik vasárnapját (idén június 15-re esik).

Ma már a világ számos helyén köszöntik e napon a gyermekek az édesapjukat (másutt augusztusban, illetve novemberben). Magyarországon 1994-ben indult mozgalom az apák napja meghonosítása érdekében (Jól-Lét Alapítvány, Mentsük meg a férfiakat! mozgalom, csakjohirek.hu optimistaportál), Erdélyből még nem tudunk hasonlóról.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-06-12: Család - x:

Dolgoztatott gyermekek

Június 12. a gyermekmunka elleni világnap, amelyet 2002-ben tartottak meg először a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) kezdeményezésére.
2008-06-12: Család - x:

Elmaradt tantárgy (Postaláda)

Fiatal anyukával szaladok össze, aki örömmel újságolja, hogy végre a falusi óvodában is tanítanak angolt. Valóban, kicsi korban az idegen nyelvet jobban elsajátítja a gyerek.
Aztán a modern világban már el sem tudjuk képzelni az életet számítógép nélkül — lelkendezett egy másik anyuka.