PostaládaElmaradt tantárgy

2008. június 12., csütörtök, Család
Fiatal anyukával szaladok össze, aki örömmel újságolja, hogy végre a falusi óvodában is tanítanak angolt. Valóban, kicsi korban az idegen nyelvet jobban elsajátítja a gyerek.

Aztán a modern világban már el sem tudjuk képzelni az életet számítógép nélkül — lelkendezett egy másik anyuka.

Mindkét szülőnek igazat adtam. Fejlődik a világ — állapítottam meg, és az emberiség is próbál beleilleszkedni ebbe a rohanó korszakba. Azt szeretnénk, gyerekeink is a legjobbak, legügyesebbek legyenek.

Egyik nap viszont láthattam, hogy egy nagyon fontos tantárgy kimaradt gyerekeink órarendjéből. A középkorú sofőr minden buszra felszálló utast üdvözöl, illedelmes a jegy átadásánál: Tessék parancsolni, köszönöm szépen. Az iskolából hazaigyekvő gyerekekkel sem tesz kivételt, mi több, megkérdi őket: fáradtak vagytok-e? A gyerekek valóban fáradtak lehetnek, hisz kicsi szájuk nem nyílik köszönésre, lehajtott fejjel hátrahúzódnak, és ha szerencséjük van, még ülőhelyet is kapnak.

Valahogy megsajnáltam szegénykéket — túl zsúfolt az órarend, aztán az angolt is már idejében meg kell tanulni... Szóval, mindent akarunk mi, szülők, hogy gyerekeink megtanuljanak, még akkor is, ha zsúfolt az órarend, de valami mégis elmarad, egy tantárgy, valahol egy lecke, amit úgy hívnak: illemtan. Vagy talán a mai modern világban ez már nem is fontos?

Sokat töprengtem azon, a középkorú sofőr tanult-e angolt. Nem tudom, de valamiből mégis jelesre vizsgázott, gratulálok.

AdorjánI Gyöngyvér, Sepsiszentkirály

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-06-12: Család - x:

Apák napja

Az apák is kapjanak figyelmet, elismerést — ez a céljuk az apák-napi rendezvényeknek. A nap megünneplését az Egyesült Államokban kezdeményezték a múlt század elején. Egyesek szerint a nyugat-virginiai Mrs. John Dodd indította el apja tiszteletére, aki megözvegyülve is becsülettel gondoskodott gyermekeiről, mások szerint viszont a Washington állambeli Spokane városában 1910 júniusában Sonora Smart, akinek ugyancsak özvegy édesapja egyedül nevelte hat gyermekét. 1966-ban Lyndon B. Johnson elnök rendeletben hivatalosan is apák napjává nyilvánította június harmadik vasárnapját (idén június 15-re esik).
2008-06-12: Család - x:

Hozzászólás (Postaláda)

Szomorúság és fájó érzés töltött el Bende Zoltán cikke (Gyermeknap, Háromszék, 2008. május 31.) elolvasása után. Már a kis- és nagycsoportosok között is dúl a békétlenség, mégpedig a játék miatt, az öröm és felszabadulás helyett. Még jobban meglepett az óvónők, utánuk a szülők tanácstalansága az előállt helyzetben.