Étteremlátogató medvék

2008. június 13., péntek, Magazin

Étterembe tért be egy medvecsalád Buşteni-ben, szépen leültek három székre, mégis hanyatt-homlok elmenekült a többi vendég, és a pincér sem igyekezett a közelükbe merészkedni, hogy felvegye a rendelést.

A család egy másfél mázsás mackóanyából és két termetes bocsából állt. Békésen megették az otthagyott étkeket, de kevésnek találták, ezért ― akár egy tisztiorvosi csapat ― betértek a konyhába röpke vizitre. Megfelelőnek ítélhették a tisztaságot, mert jóízűen befalatoztak ebből-abból, majd pedig a rendőrség és a vadőrök megérkezése előtt távoztak ― fizetés nélkül. A medvevendégek nem sebesítettek meg egyetlen embert sem.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-06-13: Magazin - x:

Hudec Sanghajban

A Zöld Ház, az 1938-ban tervezett Hudec-villa Sanghajban
Tökéletes építészet — Hudec Sanghajban címmel nagy kiállítás nyílik szombaton a kínai nagyvárosban az egykori Amerikai Klubban Hudec László magyar építész születésének 115., halálának 50. évfordulóján, a Hudec-év keretében. Nevéhez több mint száz sanghaji épület tervezése fűződik.
2008-06-13: Nyílttér - x:

Az utca hangja

Miközben városszerte új játszótereket építettek, van hely, ahol két éve eltűntek a vashinták, na meg a beton pingpongasztalok, s helyüket azóta is a sár, legfeljebb egy-egy parkolóhely nélkül maradt autó foglalja el. A mindenki által mamutblokknak nevezett tízemeletes tömbház mögötti ,,csendéletre" a lakók hívták fel a figyelmet.
Kép és szöveg: Ferencz Csaba