Krisz Rudi legújabb albuma

2008. június 28., szombat, Magazin

Tizennyolc évesen robbant be a magyar popéletbe a 2001-ben megjelent Tűz című albumával, majd az azt követő három szólólemeze amellett, hogy platina- és aranylemez lett, számos díjat is hozott.

Karrierje nem előzmények nélküli, zenei tanulmányait már hatévesen kezdte, nyolcévi zongorázás után megtanult dobolni, gitározni, majd basszusgitározni. Dalait ő maga írja. A magyarországi sikerek után több világcég is felfigyelt rá, melyek közül a Papajoe Recordsszal kötött exkluzív szerződést. Ez a maxi már a közös munka eredménye, csakúgy, mint az Indiában hozzáforgatott videoklip.

Két év szünet után most jelent meg az Őrizd a lángot című, kétnyelvű új anyag, mely méltó folytatása az előző négy ,,aranyalbumnak". Az első single, Üss meg! videoklipjét Velencében forgatták. A közkedvelt ,,kriszrudis" balladák mellett több vérpezsdítő latinos sláger és egy duett is felkerült az albumra. Az Ólomszárny / Oldozz, szerelem fel című kettősben Rudi partnere Dancs Annamari. A dalt az erdélyi rádiók már játsszák, és minden jel arra utal, hogy a nyár egyik slágere lehet. Rudi új albuma már nálunk is kapható.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-06-28: Múltidéző - Cserey Zoltán:

Önkormányzati közgyűlések Háromszéken (18—19. század)

A XVIII. századi közgyűlések egyik fő helyszíne: Szentiván
A székelyföldi önkormányzat legfőbb intézménye a közgyűlés (gyrás szék, marchális szék) volt, szokták még universitasnak is nevezni, jelezve ezzel általános érvényét, amelyhez annyit fűzhetnénk hozzá, hogy a lakosság majdnem felét kitevő jobbágyság kiszorult e fontos döntéshozó testületből.
2008-06-28: Magazin - x:

Száznyolcvanezer font Emmáért

Száznyolcvanezer fontért (835 000 lej) kelt el kedd este egy londoni árverésen Jane Austen Emma című regénye első kiadásának egy példánya, amelyet az írónő barátnőjének dedikált.