Viperák a gázvezeték-építkezésnél

2008. augusztus 6., szerda, Magazin

Herpetológust is alkalmaznak a Beregdaróc és Hajdúszoboszló közötti gázvezeték építésénél, a 130 kilométeres csőrendszer ugyanis Csaroda határában a viperák élőhelyén húzódik keresztül, így a mérges kígyók gyakran feltűnnek a munkaterületen — közölte Lakatos Edina, a Mol-csoporthoz tartozó Földgázszállító Zrt. sajtószóvivője.

A herpetológus, a csúszómászókkal foglalkozó állattani tudományág szakembere rendszeresen összegyűjti a munkaterületről, és biztonságos helyre viszi a viperákat. A mérges kígyók csarodai élőhelye tudott volt a beruházó és a kivitelező számára, az építési engedélyt is úgy adták ki a hatóságok, hogy feltételként szabták a herpetológus alkalmazását. Ez elsősorban az elővigyázatosságot szolgálja, nehogy a kígyók veszélyes marása bajt okozzon a dolgozóknak. A védett viperák megóvását is szolgálja az intézkedés, szakszerű eltávolításuk megelőzhető, hogy az építkezésnél dolgozó emberek bántalmazzák, a gépek pedig agyontapossák az állatokat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-08-06: Magazin - Iochom István:

Erdély arca, 2008 (Szépségverseny Kézdivásárhelyen)

Finna Gábor, a gabApro apróhirdető internetes portálcsalád tulajdonosa ez év április 27-én indította nagyszabású szépségversenyét Erdély arca címmel, melyre kizárólag erdélyi, tizennégy év feletti lányok nevezhettek be.
2008-08-06: Magazin - x:

Négyezer éves vécéhumor

A világ legöregebb feljegyzett vicce majdnem négyezer év távolából azt bizonyítja, hogy a ,,vécéhumor" már eleinktől sem állt messze.