De a barát marad!

2008. augusztus 14., csütörtök, Család

Áront unokatestvére hozta össze barátnőjének barátnőjével. Feri, Áron unokatestvére mindig is hangsúlyozta, hogy őt Áronhoz nem a rokoni kapcsolat fűzi, hanem a gyermekkortól épülő barátságuk tette maradó kötéssé. Erről Áron is így vélekedett.

Közben Ilivel egyre szorosabbá vált Áron kapcsolata, s amikor elvégezték az egyetemet (azonos szakon, mivel még ott sem akartak elszakadni egymástól), összeházasodtak. Szerencséjük volt, hogy két matektanár ,,elfért" a kisvárosban.

Feri időközben ,,váltott", már más barátnője volt, és mivel Manyija szerette a pénzt, korán lett kozmetikus. Egyetemet Feri unszolására sem akart végezni, sőt, ,,lyukas könyökű csóróknak" titulálta Feri barátját és nejét, fanyalgott, ahányszor a baráti kapcsolat ápolása végett ellátogattak Áronékhoz, fumigálta lakásukat, szegénységüket. Persze, a jó módú Manyi vállalkozó apjától lett tulajdonosa egy belvárosi műhelynek, három alkalmazottal és sok-sok pénzzel, gazdag klientúrával.

Áront bántotta Manyi örökös kérkedése, és az még jobban, hogy Feri hallgatott, nem mondott ellent Manyinak. Ritkultak a kölcsönös látogatások, majd elmaradtak. Feri, aki eközben elvégzett egy könyvelői tanfolyamot, neje egyre gyarapodó vagyonának őre — de nem részese — lett. És lassan megváltozott. A társaságuk immár a társadalom krémje lett, és feledésbe merült a közben gyermekekkel is gyarapodott barát. Nekik nem volt és nem lehetett gyermekük. Ez Feri örökös bánata maradt, és sörözések során el-elmondogatta Áronnak, hogy irigyli őket két szép fiukért. És elpanaszolta kiürült házaséletüket.

Úgy hét-nyolc évi házasság után egyszer felhívta Feri Áront: válunk! Másnap a presszóban elmondta: Manyinak egy társaságbeli aranyifjú iránt érzett szerelme, majd kapcsolata teljesen elszakította feleségétől.

Nincs más kiút a megaláztatásból. Néhány hónap múlva elváltak. Ferinek mindent elölről kellett kezdenie. Sokszor elmondta: ha nem lett volna Áronnak és feleségének megértő barátsága, ha nem lenne az ifjú Áronnak keresztapja (titokban lett az, felesége beleegyezése nélkül), most talán elvesztette volna élete fonalát.

Feri ma boldog apa. Abban a vállalatban könyvelő, ahol Gizike, a felesége a termelést irányító mérnök. Első gyereküket várják. Már nevet is választottak a leendő fiúnak: Áron. S a keresztapa a hűséges barát, Áron lesz.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-08-14: Család - Jártó Kocsis Edit:

Életkortól függően (Életmód, életenergia)

Merőben más egy fiatal életmódja, egy meglett korúé és egy idősé, az életenergia ellenben nem mindig korfüggő. Összehasonlítva e három kategóriát néhány tekintetben meglepő következtetésre jutunk.
2008-08-14: Család - x:

A padlizsán

A törökparadicsom vagy tojásgyümölcs néven is ismert padlizsán ― tájainkon a román elnevezést is átvettük, vinettaként emlegetjük ― a csucsorfélék családjához tartozik (és nem rokon a cukkinivel, mint tévesen rovatunkban megjelent).