Még egyszer a kézilabdáról

2008. augusztus 28., csütörtök, Sport

,,Vártuk a reggeli Háromszék napilap sporttájékoztató oldalán a hét végi nemzetközi kézilabdameccs tájékoztatóját..." — írja Tompa György sepsiszentgyörgyi olvasónk. És joggal. Na de — tévedés ne essék, nem mosakodni akarok — senki a veszprémi csapatot fogadó MSC-től nem értesítette szerkesztőségünket a nemzetközi tornáról. A szerkesztőség pedig, miután már közölte egyszer, hogy megszűnt a klub nemzeti bajnokságban szerepelt csapata, és értesült arról, hogy az egykori A-osztályos csapat (a nemzeti bajnoksági keretet megelőző) Magyarországon vendégszerepel, nem találhatta ki, hogy Sepsiszentgyörgy-érdekeltségű kézilabdatorna lesz a sportcsarnokban. Ezek után csak azt mondhatom: azok, akik megszervezték a tornát, minden bizonnyal titokban akarták tartani rendezvényüket. Hogy miért, az ő dolguk.

Továbbmenve: mind a megye sportéletéről, mind az MSC kézilabdacsapatáról már éppen elég jegyzet, elemző írás jelent meg (többen meg is jegyezték, és kértek arra, hogy írjunk már másról is). Tompa úr is megértheti, hogy minden lapszámunkban nem írhatunk a mélyrepülésben lévő sportéletünk betegségeiről, a nemzeti bajnokságból kiesett női csapatunk megszűnésének okairól. Nem, mert az egyszer már felsorolt okok újra és újra elismétlésébe nem szívesen bocsátkozunk. Már csak azért sem, mert akik felelnek a kialakult kritikán aluli helyzetért, akik tehetnének az áldatlan állapot megszűnéséről, azok nem olvasnak, nem hallnak, se nem látnak.

Szívesen tolmácsoljuk biztató szavait: ,,Reménykedünk abban, hogy a megye sportélete az elkövetkező években, ha mindenki odaáll, javulni fog. Sok sikert, oktatók, edzők és sporttanárok, mutassátok meg, hogy van eredmény a befektetett munka után. A sportbarátok mindig mellettetek állnak. Sok sikert!"

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1322
szavazógép
2008-08-28: Sport - Áros Károly:

Harmadik győzelem a Kárpát Kupán (Kézilabda)

A hét végén Dabason szerepelt Sepsiszentgyörgy egykori női kézilabdacsapata — Zerkuláné Bodor Enikő, Szénási Melinda, Bogdán Beáta, Ambarus Ildikó, Lászlóné Szonda Boglárka, Kovács Emese, Váncsáné Tankó Eszter, Lőrincz Orsolya, Szőcs Anikó, Lucia Ganea, Bódi Szende, Hendrik Izabella, Tompos Judit Brigitta —, mely ötödik alkalommal vett részt a Kárpát Kupa nemzetközi rendezvényen.
2008-08-28: Család - Jártó Kocsis Edit:

Kutyavilág (Emberek és állatok)

Egy reggel arra ébredtünk, hogy Leo, a kutyánk nyakába vette a világot, és eltűnt. Előfordult már más serdülővel is: annyira vonzotta a külső, a tiltott világ, hogy elcsellengett.