Az Aranyszarvas városából

2008. szeptember 3., szerda, Magazin

A brassói Tanács téren az utóbbi napokban óriási a nyüzsgés, a színpadon folyamatosan próbálnak, nem csak a fellépők, hanem a hangosítók, meg a kamerák is. Csak az RTV stábjából több száz ember szorgoskodik a színpad körül, hogy a mai megnyitón minden a legjobban menjen. A fény, a hangtechnika, a színpadi látvány lenyűgöző, Krisz Rudi, Dancs Annamari egyik dalának komponistája, aki jó néhány rangos fesztiválon megfordult, megjegyezte, hogy még Ame-rikában sem látott hasonlót. Vasárnap megvoltak az első próbák, Dancs Annamari így számol be az első benyomásokról:

— Az ARO Hotelben van a főhadiszállásunk, kényelmes, mindenki nagyon figyelmes. Örömmel találkoztam sorstársaimmal, a román versenyzőkkel, bár a Provincialii közben visszalépett, de már összebarátkoztunk a külföldiekkel is, különösen az angol, máltai és izraeli csapatok nagyon barátságosak. Rudi nagyon jól érzi magát, vasárnap este az ARO előcsarnokában a koncertzongorán szinte két órán keresztül muzsikált a máltaiakkal. Az első délelőtti próba jól sikerült, még tapsot is kaptam a téren, de volt autogramosztás és interjú is. Délután ,,elszöktem" egy rég beszervezett fellépésre, és mire visszajöttem, már elkezdődött a kosztümös főpróba. Olyan fénykavalkád fogadott, hogy egyből elfelejtettük a Cenk alatti kemény hideget, pedig nem öltöztünk túl melegen. A gigantikus színpad szokatlan, de Erdei Katika pillanatok alatt adaptálta a Tini Dance Center koreográfiá­ját a méretekhez, és minden jól sikerült. Ma este nyolckor színpadra lépek. A Román Televízió 1-es csatornája élőben közvetíti az eseményt. Nem izgulok, hiszen minden sínen, nagyon jól érzem magam a színpadon, megnyugtat a tény, hogy Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Kovászna Megyei Tanács és a Sepsi Rádió jóvoltából sokan jönnek szülővárosomból az előadásra, és ez pluszerőt ad, hogy majd a maximumot hozzam ki magamból. Holnap nagyon kellemesnek ígérkezik: Mihály király egykori nosztalgiavonatával visznek a sinaiai Peleş-kastélyba és Törcsvárra, majd Brassó Pojánán bulizunk. Minden éjjel fehér éjszakák lesznek az ARO kabaré-musichall termében, ahol mindenki kedvére felléphet, zenélhet. Mi Rudival már készülünk, de erről majd legközelebb.

A kiosztásra kerülő trófeák között lesz egy népszerűségi díj is, amelyet a legtöbb szavazatot összegyűjtő versenyző kap. Az énekesek új kódszámát, meg az SMS-számot, ahova szavazhatunk, az előadás alatt lehet leolvasni a képernyőről. Újdonság, hogy a mai verseny után még 24 órán át lehet szavazni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-09-03: Magazin - x:

Induljon munkába villanyrollerrel!

A minap befejeződött olimpia napjaiban a technikai újdonságokkal igencsak elkápráztatott pekingi járókelők is megcsodálták az utcán az aranyérmes teniszező, Rafael Nadal civil produkcióját. Az immár világelső spanyol teniszbajnok az ott még alig ismert segway rollerjával közlekedett a belváros aszfaltútjain. Mi ez az újdonság?
2008-09-03: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Amiből Mátyás király is ivott (Új borvízkrónika)

A bibarcfalvi Borhegyi-forrás és dugaszolóház — itt palackoztak első alkalommal megyénkben ásványvizet
Egyre többet hallani ásványvizeink helyi értékesítési lehetőségeiről, olyan hasznos rendezvényekről, melyek e kincsünket hozzák nemcsak emberközelbe, hanem a gazdasági tevékenység vonzáskörébe. Küszöbön A borvíz útja program, az Oltfejben valóság már a szakemberek megálmodta meleg ásványvíz, Oltszem és Bodok a forrásrendezés kultúrájának bemutatóhelye lett, lombhulláskor indul a háromszéki Aquarius II. A háromszéki ásványvizek múltbéli felhasználásának igen színes történetét nem ecseteljük most, csupán annyit említünk a memoárirodalom tanúságára támaszkodva, hogy az Igazságos Mátyás is megkóstolta a háromszéki borvizet hazatérőben egyik moldvai hadjáratából.