Konferencia Csíksomlyón

2008. szeptember 4., csütörtök, Család

A Gyulafehérvári Főegyházmegye Pasztorális Bizottságának Családpasztorációs munkacsoportja szeptember 26. és 28. között tartja a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban a Családi életünk a feltámadt Jézus Krisztussal című konferenciát.

Tervezett témák és előadók: A húsvéti misztérium családi dimenziója (Orosz István görög katolikus pap, Kárpátalja), Szülő-gyerek kapcsolat, életciklusok kihívásai, bukásai, ,,meghalás ― megújulás" minden életszakaszban (Dr. Balogh Klára, Debrecen), Feltámadás, új élet, megújulás. Házaspárok küldetésben. (Tapasztalatok, tanúságtételek), Családok küldetése a közösségben (Mustármag Családos Közösség, Marosvásárhely), Új életet adni segítő munkával a családoknak ― kerekasztal-beszélgetés. Az előadások után az előadók válaszolnak a kérdésekre, majd páros és csoportos beszélgetésekre kerül sor. Részvételi díj egy házaspárnak két napra 80 lej. Jelentkezni legkésőbb szeptember 15-ig lehet a programok@csalad.ro e-mailon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-09-04: Család - Jártó Kocsis Edit:

Éjjeli vendég (Emberek és állatok)

A tömbház sok szeme becsukódva, egész háza népével mély álomba merült, még a szomszédos riasztó is elfelejtette riogatni a környéket.
2008-09-04: Család - x:

Agglegény vagy házas? — a gének megmondják

Nem biztos, hogy egyszerűen csak éretlen személyiség, aki még harminc fölött is csak alkalmi kapcsolatokat keres, aki nem tud lehorgonyozni senki mellett, aki nem vágyik a családalapításra — svéd tudósok szerint okozhatja ezt egy gén is, amely több-kevesebb hatással van a párkapcsolatokra.