Gyalogbusz

2008. szeptember 4., csütörtök, Család

Franciaország több kisvárosában járnak a gyerekek iskolába ún. gyalogbusszal. Szülők találták ki e környezetkímélő ,,járművet", mely amellett, hogy gyaloglásra, szabad mozgásra ösztönzi az iskolásokat, környezettudatos életre is szoktatja őket, nem is beszélve az üzemanyag-megtakarításról.

A Pedi-bus ,,járatai" minden tanév elején indulnak: hat felnőtt ,,buszsofőr" vezet felváltva egy-egy ötvenfős gyermekcsoportot az iskoláig, valamennyien fluoreszkáló mellényt és macskaszemes lábbelit viselnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-09-04: Család - x:

Agglegény vagy házas? — a gének megmondják

Nem biztos, hogy egyszerűen csak éretlen személyiség, aki még harminc fölött is csak alkalmi kapcsolatokat keres, aki nem tud lehorgonyozni senki mellett, aki nem vágyik a családalapításra — svéd tudósok szerint okozhatja ezt egy gén is, amely több-kevesebb hatással van a párkapcsolatokra.
2008-09-04: Család - x:

Az irodai munka legnagyobb átka (Háziorvos)

Egy szép, kövér összeg havonta: ez minden munkavállaló álma! Ám a gyarapodás legtöbbször nem a dagadó pénztárcán mérhető le, sokkal inkább a dolgozó egyre bővülő ruhaméretén. Mindennap az íróasztal mögött görnyedsz, nem veted meg a nassolást, ám sportolni nincs időd... Manapság egyre több ember küszködik túlsúllyal és az ezzel járó egészségügyi problémákkal. Az Európai Unióban a férfiak 27, a nők 38 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, s ötmillió gyermek is e gonddal küszködik ― derül ki egy friss uniós felmérésből.