Jelfaállítás Veszprémben

2008. október 7., kedd, Közélet

Veszprémben az aradi vértanúk tiszteletére rendezett tegnapi emlékünnepség legfontosabb eseménye annak a kopjafának — jelfának, miként a veszprémiek nevezik — a felállítása volt, mely Sepsiszentgyörgy önkormányzatának ajándékaként került legrégebbi testvérvárosunkba.

A Haszmann Pál által faragott jelfa avatásán ünnepi beszédet mondott a házigazda polgármester, Debreczenyi János és Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, Sztakics Éva, aki a magyar nemzet egységének szükségességét hangoztatta, s a kopjafát is annak mementójaként adta át a veszprémieknek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2008-10-07: Közélet - Fekete Réka:

Iskolák és alkalmazottak érdekében

Az általános iskolák megmentése, a diplomás dadák elismerése és a takarítószemélyzet törvény szerinti pluszjavadalmazása érdekében a tanfelügyelőség és a szakszervezet vegyes bizottságának összehívását kérte Nagy Gábor, a Tanügyiek Szabad Szakszervezetének háromszéki elnöke. A bizalmi lapunknak elmondta, mindhárom kérdésben felhatalmazása van az érintettek részéről, hogy két szakszervezeti társával együtt képviselje ügyüket a hattagú bizottságban.
2008-10-07: Közélet - Bodor János:

Kiöntött a Kovászna-patak

Vasárnap és hétfőn jelentős mennyiségű csapadék esett Kovászna körzetében. Az esőzések következtében a Kovászna-patak Barátos és Cófalva között elszakította a gátat, és nagy mezőgazdasági területeket árasztott el.