Jön a Depeche Mode

2008. október 11., szombat, Magazin

Jövő évben újra Romániában koncertezik a brit rockegyüttes a Tour of Universe 2009 európai turnéja alkalmával. Május 16-án lépnek fel Bukarestben az Izvor parkban.

A koncertkörútról szóló bejelentést hétfőn tette az együttes Berlinben. Azt is elmondták, hogy a turnén tizenkettedik albumjukat óhajtják népszerűsíteni. Tizenegyedik, Playing the Angel című albumjuk szép sikert hozott, tizennyolc országban került a toplista első helyére, népszerűsítő turnéjukon pedig 2,5 millió néző hallgathatta élőben. A jövőre tervezett turné és album címét azzal magyarázzák (magyarul: Világegyetem-turné), hogy ,,komoly emberek" bejelentették: nemsokára földön kívüli lényekkel találkozhatunk, s ők óhajtanak az első együttes lenni, amely felkészült a találkozóra. A tervek szerint a zenei anyag decemberig elkészül, s a jövő év első negyedében megtartják a bemutatót is. A turné május 10-én Izrael fővárosában, Tel Avivban kezdődne, majd Európa számos országában folytatódna. Budapesten június 23-án lépnek fel a Puskás Ferenc Stadionban. (p. m.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-10-11: Magazin - x:

Az Insect 15. születésnapja

Az Insect együttest különösebben nem kell bemutatni, hiszen Erdélyben ― és nemcsak itt ― nevük egyet jelent a zenés paródiával, fellépéseik hatalmas tömegeket vonzanak, albumaikat rekordmennyiségben vásárolják meg.
2008-10-11: Magazin - x:

Az állatszerető Putyin

Tigriskölyköt kapott ajándékba Vlagyimir Putyin a hé-ten ünnepelt születésnapjára, s az alig két hónapos kis vadállatot péntekre virradó éjszaka mutatta be az újságíróknak Novo Ogarjovó-i rezidenciáján.