Harminc évet kapott a kannibál szakács

2008. október 22., szerda, Magazin

Harminc év börtönre ítélte egy brit bíróság a kannibál szakácsként elhíresült Anthony Morleyt, aki megölte meleg partnerét, s feldarabolta egyik combját, megfűszerezte, majd olívaolajban kisütötte.

Az ítélet kihirdetésekor James Stewart bíró elmondta, ez volt a leghátborzongatóbb eset, amellyel valaha is találkozott. ,,Ezelőtt, ha valaki kannibalizmusról beszélt, rég letűnt időkre, Robinson Crusoe történetére gondoltam" ― hangoztatta a bíró. ,,Szerencsére az ilyen természetű esetek igen ritkán fordulnak elő, az ügyön dolgozók közül még egyikünk sem találkozott hasonlóval" ― mondta el a nyomozást vezető felügyelő.

Az áldozat édesanyja szerint fiát ,,a legbrutálisabb módon gyilkolta meg az elkövető". Az áldozat hirdetésszervezőként dolgozott. A gyilkosságot megelőző este a két férfi, aki régóta ismerte egymást, egy belvárosi bárban találkozott, ahol mindketten nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd a főszakács lakására mentek. Másnap reggel a köpenyt viselő, arcán, kezén véres séf elment egy, a lakásához közeli boltba, és arra kérte a tulajdonost, telefonáljon a rendőrségre, mert megölt valakit, aki meg akarta erőszakolni őt.

Védőbeszédében Morley ügyvédje nem tagadta a gyilkosságot, és azt sem, hogy védence kisütött néhány szeletet az áldozatból, de azt mondta, a bíróságnak tekintettel kell lennie a feltehetően elszenvedett provokációra és védence elmeállapotára.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-10-22: Magazin - x:

Színjátszással csökkenthető a hajléktalanok száma

Művészetterápiával segíti a hajléktalanok társadalomba való visszailleszkedését a Magyar Vöröskereszt budapesti szervezete. Az új módszertani eljárással 2001-ben kezdett el foglalkozni a szervezet, amikor megalapította a madridi úti hajléktalanszállón a hajléktalanokból álló AHA Színpadot (A HAjléktalanok színpada).
2008-10-22: Magazin - x:

Kortárs sötét szobák

Elsötétített pajtától kezdve unicumos üvegen át az emberi szájig a legkülönfélébb dolgokból készítettek művészek a fényképezőgép elődjének tartott camera obscurát; a munkáikból összeállított sokszínű tárlat anyaga hétfőtől tekinthető meg a budapesti Magyar Fotográfusok Háza — Mai Manó Házban.