Ablakmosó ékszerrabló

2008. október 29., szerda, Magazin

Ablakmosónak álcázta magát az az ékszerrabló, aki Milánó központjában fényes nappal kiürített egy kirakatot.

Senki sem fogott gyanút, amikor a rabló szabályszerűen, létrával, vödörrel, mosókefével megjelent a Pederzani ékszerboltnál. Az sem tűnt fel, hogy az ,,ablakmosó" szélsebesen meglazította az utcára néző kirakat üvegét, nekitámasztotta azt a járdának, majd miután elpakolta az összes kitett ékszert, eltűnt a járókelők között. A boltban tartózkodó tulajdonos, a fia és további három személy sem vette észre, hogy leszerelték a vitrint. Az ötletes rabló zsákmányának értékét eddig még felbecsülni sem tudták a hatóságok, egyes értékelések szerint 700 000―800 000 eurót is elérheti. Alberto Pederzani mindenesetre megemelte a kalapját a profizmus előtt, hiszen reggel tíz órakor tették ki az ékszereket a kirakatba, és negyedórával később már lábuk kelt: ,,Igazi mestermunka volt. Lövedékálló, pokolgépálló, öt centiméter vastagságú üvegünk van. És mégis kiraboltak minket" ― nyilatkozta a tulaj a La Repubblica olasz napilapnak. És mint vallomásából kiderült, elég lett volna, ha kinéznek az ablak felé, ugyanis nem hívtak ablakmosót, az ilyen munkákat mindig saját embereikkel végeztették el. Az viszont már az ékszerész elővigyázatlansága, hogy a bolt biztonsági kamerái csakis az üzlet belsejét pásztázzák, körülötte zavartalanul dolgozhatott a rabló cinkosaival együtt. A hatóságok kizártnak tartják ugyanis, hogy egyszemélyes vállalkozás lett volna, már csak azért sem, mert néhány perc alatt tizennyolc csavart kellett meglazítani, a vitrinüveg pedig több mint 400 kilós volt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-10-29: Magazin - x:

Kétszáz forintos pénzérme

Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa idén júniusban úgy döntött, hogy a jelenlegi kétszáz forintos bankjegyet 2009-ben érme váltja fel. A műszaki paramétereket, vagyis az érme anyagát, méretét, súlyát és kialakítását szakmai és civil szervezetekkel közösen határozták meg.
2008-10-29: Közélet - x:

A következő kormány emeljen

Áprilistól emelik a tanárok fizetését, amennyiben addig napvilágot lát egy, a közalkalmazottak bérét szabályzó törvény — áll abban a sürgősségi rendeletben, amelyet tegnapi ülésén hozott a kormány. Noha a parlament által elfogadott és az államelnök által pénteken kihirdetett törvény értelmében a tanárok bérének ötvenszázalékos emelése október elsejétől lett volna esedékes, ettől a hónaptól kezdődően csupán kilenc százalékot kapnak. Călin Popescu Tăriceanu kormányfő azzal magyarázta a döntést, hogy teljesen természetellenes a még ismeretlen összetételű eljövendő kormány fizetéspolitikáját megszabni, ezt rájuk kell hagyni.