Szakrendelő szerelmi bánatra

2008. október 30., csütörtök, Család

A szakítástól szenvedőkre szakosodott magánrendelőt nyitott egy bécsi pszichológus és egy életvezetési tanácsadó, akik szerint le kell dönteni a szakítást övező tabukat, és meg kell adni a lehetőséget az embereknek, hogy megszabadulhassanak a szégyenérzettől, és kibeszélhessék az átélt traumát.

Az egyénre szabott terápiák hossza változó. ,,A szakítás intim és individuális szenvedés, amelyre nincs általános érvényű gyógymód" — áll a szakértők közleményében. A szerelmi bánat miatt gyakran háttérbe szorul a racionális gondolkodás és cselekvés. Előfordulhat, hogy a párját vesztett ember elhanyagolja a kötelességeit és a kapcsolatait, és erőt vesz rajta a búskomorság. Pszichoszomatikus tünetek is jelentkezhetnek, álmatlanság vagy falánksági rohamok például, de akár súlyos depresszió is kialakulhat. A szakításba nem csak a tinédzserek betegedhetnek bele, a jelenség életkortól, nemtől, társadalmi helyzettől és szexuális beállítódástól függetlenül mindenkit érinthet.

(MTI/APA)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1322
szavazógép
2008-10-30: Család - Jártó Kocsis Edit:

Bari meséje (Állatok és emberek)

Bari úgy tapasztalta az iskolában, hogy a kedvesség is a gyengeség jele, ezért morcos lett. Szülei nem értették a változásokat, orvoshoz fordultak, babusgatták, de eredménytelenül.
2008-10-30: Család - x:

Férfiak Európában

A fiatal férfiak élete bonyolultabb, mint bármikor — ez derült ki abból a tanulmányból, amelynek eredményeit a Discovery Networks Europe tette közzé. A felmérés során tizenöt országban kérdezősködtek a Discovery Channel munkatársai, hogy jobban megismerjék célcsoportjukat, a 25—39 év közötti férfiak életmódját, véleményüket számos társadalmi kérdésről.