Választások a diákszövetségben

2008. november 1., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Válasszunk új vezetőket, akik új lendülettel, energiával, fiatalossággal pótolják a kiöregedett elnökség munkáját — erre gondolhattak a Kovászna Megyei Középsikolások Szövetsége leköszönt elnökei, amikor összehívták a ,,nagy tanácsot" azzal a céllal, hogy szeptember 26-án a KOVAKÖ történelmében ötödik alkalommal nevezzék ki az új elnökségi tagokat.

A Mikes Kelemen Főgimnáziumban tartott választáson Sepsiszentgyörgy minden magyar középiskolája képviseltette magát, és a Baróti Szabó Dávid képviselete is megjelent. A bemutatkozások, valamint a leköszönő elnökség éves beszámolója után kampánybeszédeknek lehettünk fül- és szemtanúi, melyek a konkurencia miatt néhol kampánycsatává alakultak. De ennek a lemondó elnökség csak örült, hisz számukra nincs annál szebb, mint amikor tisztségekért versenghetnek. Így aztán a következő eredmények születtek: Szörcsey László elnök, Kisgyörgy Réka alelnök, Rizi Iván Szeréna ügyvezető elnök, Soós Réka PR-alelnök.

A leköszönt elnökség nyugodtan adja át a munkát és a vele járó felelősséget, hiszen a stafétát egy erős csapat vette át, mely már most eredményesen hallat magáról.

Ferencz Áron

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-11-01: Emlékezet - Tófalvi Zoltán:

A legnagyobb erdélyi megtorlás - Szoboszlai Aladár eszméi és tanulmányai (3.)

Szoboszlai Aladár életében meghatározó élmény volt 1953—54-es pere és börtönbüntetése. Míg a korabeli ellenzék csak elméleti következtetések nyomán fogalmazza meg: ,,az egész szocialista tábor egy nagy börtön", addig Szoboszlai Aladár a saját bőrén tapasztalja meg, hogy a kommunista diktatúra a börtönök világával a félelemnek olyan forrását teremti meg, amely lehetővé teszi, hogy egy szadista aparatcsik ezreket alázzon meg kénye-kedve szerint, zárjon börtönbe, hurcoltasson el a lakhelyéről, kergessen a halálba.
2008-11-01: Kovakő - diákmelléklet - x:

Élet a bentlakásokban

Ha lánybentlakás, akkor a Mikes Kelemen Főgimnáziumé. Az épület nagy, összesen tizenöt, nyolc vaságyas szoba van benne. Ezenkívül az ,,elit osztályon" van négy-, három-, illetve kétszemélyes faágyas szoba is, ezek saját fürdőszobával. Utóbbiak csak a régi bentlakóknak dukál, sőt, nekik még villanyt sem oltanak fél tízkor.