Valami őszféle?

2008. november 1., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Nézd csak, ősz van. Pedig két hete még nyár volt. Fura, nem? Különös ennek az ősznek az illata.

Nem gondolod, hogy ideje lenne fölvenni az ,,őszi kabátkát"? Mindenki azt viseli már. Nézd, hogy rohannak. Csodálatra méltó, hogy egy ember képes ilyen sebességgel haladni a nagy semmibe. S még szegény Korinán nevetnek… Mindenkinek mindig dolga van. S mégsem csinál senki semmit. Ezt már megfogalmazta valaki nekem, de nem lenne érdemes kihagyni. Érdekesek. Érdekesek, mert azt gondolják, hogy az ő dolguk mindennél fontosabb. Talán azért is, mert egymást észre nem véve száguldanak. Ők a felnőttek.

Fura ez az ősz. Ő teszi velük ezt. Az ősz egy rohanó évszak. Nem másért, csak mert télen például nem tudnák ezt tenni, még elcsúsznának a jégen. Pedig annál mókásabb nincs is. Mi lenne, ha egy napig csillagokat néznének, úsznának a Rétyi-tóban, korcsolyáznának a Besenyőn? Káosz.

Szerinted a felnőttek tudják, hogy a margaréta nem is margaréta, hanem százszorszép? Túl nagy hozzá… Vagy a százszorszép pici? Vagy azt tudják, hogy a föld hullámzik, ha sokat nézzük? Vagy azt, hogy a csigák valójában nem is félnek semmitől? Biztosan nem is érdekli őket, pedig ezek nagyon fontos dolgok. Létfontosságúak.

Hadd szaladjanak, ha ettől fontosabbnak érzik magukat. Megtehetik. Mindent megtehetnek... Hisz Ők a felnőttek.

Vass Szende

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-11-01: Kovakő - diákmelléklet - x:

Mozgolódó diáktanácsok

Csapatépítő tábor a Mikó DT-nek
Két héttel ezelőtt szervezték meg a Székely Mikó Kollégium Diáktanácsának csapatépítő képzését. Helyszín: Benedek-mező. Létszám: elég sok. Az érkezés időpontja este hét óra lett volna, de nem mindenkinek sikerült kiérnie. Körülbelül 8 órakor kezdetét vette a Dancsuj Ancsi vezette csapatépítő játék. 11 óra felé hangtechnikusunk, Bitai Csanád felszerelte a hangfalakat, és hivatalosan is elkezdődött a buli.
2008-11-01: Kovakő - diákmelléklet - x:

Diáklap: az (a)lap!

Az iskola komor, barátságtalan falait osztályképekkel, térképekkel, poszterekkel díszíthetjük. Ez valamelyest javít azon a hangulaton, amely a sulikban uralkodik. A szürke hétköznapokból az osztálykirándulások, bulik zökkenthetnek ki.