Hírkígyó

2008. november 1., szombat, Kovakő - diákmelléklet
Országos Médiatalálkozó

A Kovászna Megyei Középiskolások Szö­vetsége és a Magyar Középiskolások Országos Szövetsége 2008. november 14. és 16. között Sepsiszentgyörgyön a Tanulók Klubjában megszervezi a középiskolások országos médiatalálkozóját.

A találkozó célja, hogy diáklapok és sulirádiók szerkesztői olyan tudást, szakmai ismeretet szerezzenek, amelyet értékesítve minőségi kiadványokat és iskolarádiókat tudnak létrehozni, működtetni. A rendezvényen szakemberek tartanak előadásokat, de a résztvevőknek is alkalmuk nyílik a csapatmunkára a csoportfoglalkozások során. További informá­ció­kért az ss_rk@yahoo.com címen lehet érdeklődni.

Mikes DT:

* november 10—28.: Fotópályázat-kiállítás

november 10—28.: Fotópályázat-kiállítás

* november 21-én este Halloween-party

Refi DT:

* november 6.: 18 órától Filmest a konviktusban (érdeklődni a diakpresbiterium@yahoo.com címen)

* november 21.: 20 órától a konviktusban DrumAndBass-buli.

KOVAKÖ:

* november 4-én 0.00 órakor a százéves rajzfilmről emlékezünk meg a Mikes Kelemen Főgimnázium négy termében párhuzamosan folyó rajzfilmvetítésekkel

* november 7.: 22 órakor Meteor-party az El Paso Clubban

* november 8.: Lóti-fotó (érdeklődni a 0746 807 409-es telefonon)

*

XX., Jubileumi Népzene- és Néptánctalálkozó: Sepsiszentgyörgy, november 7—9.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1322
szavazógép
2008-11-01: Kovakő - diákmelléklet - x:

Diáklap: az (a)lap!

Az iskola komor, barátságtalan falait osztályképekkel, térképekkel, poszterekkel díszíthetjük. Ez valamelyest javít azon a hangulaton, amely a sulikban uralkodik. A szürke hétköznapokból az osztálykirándulások, bulik zökkenthetnek ki.
2008-11-01: Kovakő - diákmelléklet - x:

Három nap Farkasvágón

Amikor leléptünk Nándival (Lovas Nándor munka- és ilyenkor gyakorlatilag élettárs) a hajnali nyálkás peronra majd’ másfél napi utazás után, és alaposan kimeregettük összegyűrt szemhéjainkat, megmarkoltuk a bőröndjeinket, hogy a városközpont felé vegyük az irányt.