Ötletpályázat

2008. november 12., szerda, Magazin

A Kovászna Megyei és a Hargita Megyei Tanács az Országépítő Kós Károly Egyesüléssel együttműködve egységes megye- és település-bejáratot jelző építmények formatervezésére ír ki pályázatot. Olyan egységes rendszerű építmények, objektumok bemutatását várják, amelyek a székelység szimbólumrendszerét igényesen használják, a régiókra jellemző, tájba illő elemekből építkeznek.

A megye, város, falu közigazgatási határait jelző tárgyaknak az alapvető funkcionális elvárásoknak kell megfelelniük: járműből sötétben is észlelhetőek, gyorsan felfogható mondanivalóval, olvasható többnyelvű felirattal. Anyaguk természetes, ésszerű, tartós és minimális karbantartást igénylő. Szerkezetük logikus, az anyagnak megfelelő, kivitelezhető. Olyan ötleteket részesítenek előnyben, melyek kerülik a kliséket, közhelyeket, például a székely kapu keretként, a kopjafák táblatartó rúdként való használatát stb. A pályázaton részt vehetnek építészek, képzőművészek és egyetemi hallgatók. A részvétel nyílt, az alkotók nevét, elérhetőségét külön, zárt borítékban kell benyújtani. A pályázat (rajz, esetleg makett, tömör, érthető szöveges leírás) benyújtásának határideje 2008. november 24-én 10 óra, a két megyei tanács egyikének elnöki kabinetjében. A tervek kidolgozási techniká­ja tetszőleges, a pályázatot elektronikus formátumban is mellékelni kell CD-n, DVD-n (jpg, pdf). A nyerteseket a kiírók levélben fogják értesíteni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-11-12: Magazin - x:

Új színházi stúdióterem Kolozsváron

Új színházi stúdiótermet avattak hétfőn Kolozsvárott az Európai Színházi Unió 17. fesztiválja keretében. A Janovics Jenő egykori kolozsvári színházigazgatóról elnevezett, száz férőhelyes teremben a tervek szerint kortárs darabokat mutatnak be.
2008-11-12: Magazin - x:

Elhunyt Tunyogi Péter rockénekes

A P. Mobil egykori énekese, a Mobilmánia együttes egyik frontembere, aki november 1-jén szenvedett súlyos balesetet, vasárnap hunyt el.