Elhunyt Tunyogi Péter rockénekes

2008. november 12., szerda, Magazin

A P. Mobil egykori énekese, a Mobilmánia együttes egyik frontembere, aki november 1-jén szenvedett súlyos balesetet, vasárnap hunyt el.

Tunyogi Péter egy fellépés előtt lett rosszul, elájult, és súlyos fejsérülést szenvedett. Balesetét követően napokon át tartották mesterséges kómában. A zenész 61 éves volt, s évtizedek óta aktív résztvevője a magyar rockéletnek. Legismertebb együttese a P. Mobil, amelynek több részletben csaknem két évtizeden át volt tagja. A kilencvenes évek végén szervezte meg saját zenekarát, a Tunyogi Rock Bandet, amellyel 2004-ig dolgozott folyamatosan. Zenészpályáját ezután egy ideig szüneteltette, majd 2008 májusától a P. Mobil több egykori tagjával ― Kékesi Lászlóval, Vikidál Gyulával, Rudán Joe-val és Zeffer Andrással ― együtt a Mobilmánia formációban lépett fel.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-11-12: Magazin - x:

Ötletpályázat

A Kovászna Megyei és a Hargita Megyei Tanács az Országépítő Kós Károly Egyesüléssel együttműködve egységes megye- és település-bejáratot jelző építmények formatervezésére ír ki pályázatot. Olyan egységes rendszerű építmények, objektumok bemutatását várják, amelyek a székelység szimbólumrendszerét igényesen használják, a régiókra jellemző, tájba illő elemekből építkeznek.
2008-11-12: Magazin - x:

Huszonöt éves a számítógépes vírus

Huszonöt éve, 1983. november 10-én jelent meg a milliárdos károkat okozó számítógépes vírusok őse.