Távmunka vidéken élő fiataloknak

2008. november 14., péntek, Közélet

Vidéken dolgozni akaró fiataloknak szól az a program, amelyben a Kovászna megyei önkormányzat, a megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatal és tizenkét további partner vesz részt, köztük más megyék, munkaügyi hivatalok. A partnerségi szerződést még a tavasszal aláírták, a pályázatot most készülnek benyújtani.

Ennek révén Háromszék több vidéki településén létesülnének munkahelyek távmunkát végző fiataloknak. Ezért két teleház is épül, melyeket felszerelnek számítógépekkel, nyomtatókkal, telefonnal, faxszal, biztosítják az internetes összeköttetést. Része a programnak egy felmérés is, melynek során felkeresik azokat a vállalkozókat, akik szeretnének ilyen munkahelyeket teremteni, ugyanakkor viszont a potenciális munkavállalókat is feltérképezik. Ennek alapján döntik el, hol épülnek a teleházak.

A jelentkezőknek képzéseket tartanak majd, hogy a létesült állásokat elfoglalják. Mint Henning László, a Kovászna Megyei Tanács alelnöke mondta: a falvakon dolgozni vágyó 18 és 35 év közötti fiatalok főként fordítási, adtabázis-kezelői, könyvelői és más, távolról végezhető munkát vállalhatnak.

A program lebonyolítási ideje három év, összértéke 10,3 millió lej, Kovászna megye önrésze valamivel több, mint 18 000 lej.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2008-11-14: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Jó termés Hatolykán

Hatolykai aranytartalék
A falu határa az egyik legjobb krumpli- és cukorrépatermő vidéke Felső-Háromszéknek. A betakarodás végére értek. A krumpli terméshozama a nagytermelőknél hektáronként 25—35 tonna között mozgott, de kevesebb területen termesztették, mint tavaly. A keresletet azonban nem lehet kiszámítani: könnyebben megy az értékesítés, mint múlt évben.
2008-11-14: Közélet - Váry O. Péter:

Idén még aszfaltoznak Sepsiszentgyörgyön

A folyamatban levő s idénre még betervezett városfejlesztési munkálatokat ismertette a város polgármestere. Végéhez közeledik a Sugás Áruház körüli járda cseréje, a Közép utcai munkálatokat befejezték, a Rövid sétányon is jól haladnak, itt a keskeny út és járda miatt egyirányúsítják az autóforgalmat, a Vadász utcában az új sportcsarnok melletti parkolónál is hamarosan befejezik a munkát, a vasútállomás előtti téren pedig az utolsó száz méteren vannak.