Idén még aszfaltoznak Sepsiszentgyörgyön

2008. november 14., péntek, Közélet

A folyamatban levő s idénre még betervezett városfejlesztési munkálatokat ismertette a város polgármestere. Végéhez közeledik a Sugás Áruház körüli járda cseréje, a Közép utcai munkálatokat befejezték, a Rövid sétányon is jól haladnak, itt a keskeny út és járda miatt egyirányúsítják az autóforgalmat, a Vadász utcában az új sportcsarnok melletti parkolónál is hamarosan befejezik a munkát, a vasútállomás előtti téren pedig az utolsó száz méteren vannak.

Idénre még nagyobb munkálatot terveztek a Szász Károly utcában (a Stadion utcát a Dózsa Györgygyel összekötő betonozott útszakasz), itt teljes felújítást akarnak végezni, parkoló sáv kialakításával. A polgármester elégedetlen, amiért az útjavító cégek az aknatetőket nem képesek szintbe helyezni, elmondta, néhány helyen utólag emelték fel a vasfedőket, de az elkövetkezőkben nem vesznek át egyetlen olyan felújított utcát sem, ahol az aknatető nincs tökéletesen szintben az aszfalttal.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2008-11-14: Közélet - Farcádi Botond:

Távmunka vidéken élő fiataloknak

Vidéken dolgozni akaró fiataloknak szól az a program, amelyben a Kovászna megyei önkormányzat, a megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatal és tizenkét további partner vesz részt, köztük más megyék, munkaügyi hivatalok. A partnerségi szerződést még a tavasszal aláírták, a pályázatot most készülnek benyújtani.
2008-11-14: Közélet - x:

Vákár Tibor-kiállítás

Egy Ybl-díjas építész plakátjai, épülettervei és karikatúrái között sétálhattak azok az architektúra iránt érdeklődők, akik eljöttek a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumba szerda este, a Vákár Tiborra emlékező kiállítás megnyitójára.