Megtalálták Fossett csontjait

2008. november 19., szerda, Magazin

A genetikai vizsgálat igazolta, hogy a Steve Fossett repülőgépének roncsai közelében talált két csont a tavaly eltűnt kalandvágyó amerikai milliomosé.

A kaliforniai igazságügyi orvosszakértői intézet megállapította, hogy a nemrég megtalált maradványok DNS-e azonos James Stephen Fossettéval ― közölte a kaliforniai Madera megyei halottkémi hivatal. A 63 éves milliomost utoljára 2007. szeptember 3-án látták, amikor Bellanca nevű gépével felszállt egy nevadai farmról, hogy megfelelő helyszínt keressen egy autós sebességi rekordkísérlethez. Az egymotoros gép roncsait október elején találták meg a Sierra Nevada-hegységben.

Steve Fossett összesen 125 ― főként repülési ― világcsúcsot állított fel. A csúcsgyártást 55 éves korában kezdte. Egyebek mellett körbeutazta léghajóval a Földet, bejárta Alaszkát kutyaszánnal, átúszta a La Manche-csatornát, 2005-ben pedig 42 000 kilométert tett meg egyhuzamban repülővel a bolygó körül egyedül.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-11-19: Magazin - x:

Világhálón követhető expedíció

A világhálón is nyomon követhető a magyar Szépművészeti Múzeum által szervezett nemzetközi régészetei expedíció munkája. A múzeum közleménye szerint a http://www.lahun.blogspot.com oldalon naponta frissülő beszámolók, fotók segítségével az érdeklődők képet kaphatnak az egyiptomi El-Lahun falu melletti rommezőn zajló régészeti munkálatokról, s betekintést nyerhetnek a nyolcfős expedíció mindennapjaiba.
2008-11-19: Magazin - x:

Élethosszító sör döglesztő ízzel

Iszonyatos ízű az élethosszítónak és betegségmegelőzőnek kikiáltott amerikai sör. A csodanedű texasi egyetemisták kutyulmánya reszveratrolt tartalmaz, hasonlóan a vörösborhoz, amelyről azt tartják, hogy segít megelőzni az érbetegségeket, a szívbajt, a cukorbetegséget, a rákot és még az Alzheimer-kórt is. Maguk a sörfejlesztők sem elégedettek kincsükkel, a BioBeerrel, egyikük szerint senki sem fogja meginni, amíg nem javítanak az ízén ― adta hírül a The Sun brit lap.